EMÜ SK sai esimeses finaalmängus valusa kaotuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmakordselt Eesti saalihoki meistriliigas finaali jõudnud Eesti Maaülikooli meeskonnal tuli kolme võiduni mängitavas finaalseerias vastu võtta napp 5:6 kaotus SK Link/Sakult.

Kodulinna meeskonna finaali jõudmine on pannud ka Tartu spordihuvilised saalihokit märkama ning laupäeva õhtul astusid EMÜ ja Saku võistkonnad platsile inimesi täis tribüüni ees. Kaasaelajad olid ühes võtnud pasunaid, trumme ja valju hääle.

Esimene värav sündis Saku mängija Ats Tamme viskest juba mängu kolmandal minutil. EMÜ lisas Saku kasuks mängu viiendal minutil omavärava. Algas tuline tagaajamine ning kolmandikaja lõpuks suutsid tartlased Sven Uue ja Siim Veersalu väravatest viigistada seisul 2:2.

Vaheaja järel tuli Saku platsile aga hoopis teises häälestuses. Kiiresti löödi EMÜ vastu kaks väravat. Ka EMÜ muutus seepeale teravamaks, mille peale kaotasid sakulased kohati enesevalitsuse. Väravavahi ebaõnnestunud pallipüüde järel lõi üks EMÜ mängija palli väravavahi jalge vahelt sisse, millele Saku mängija Andro Sõber vastas üsna ebasportliku žestiga, tõugates EMÜ mängija pikali. Kohtunik väravat ära ei lugenud, küll aga saatis ta Sõbra kaheks minutiks pingile puhkama.

Arvulist ülekaalu ära kasutada püüdes lõi EMÜ taas hulga teravusi ning mõned minutid hiljem näitas teine Saku mängija, Fredy Maalt, taas liiga jõulist mängu. Talle Sven Uue kukutamise eest karistuseks kahe minuti pikkune eemaldamine. Lisaks määras kohtunik EMÜ kasuks karistuslöögi, mille tartlased ka realiseerisid. Seis 4:3 tagaajajate poolt vaadatuna.

Jätkus tasavägine heitlus ning EMÜl õnnestus Sakut rohkem nende platsipoolel hoida kuni kolmandikaja viimastel sekunditel kaotati hetkeks valvsus ning Saku mängija jõudis ootamatult EMÜ värava alla. Kõigest kaks sekundit enne kolmandikaja lõppu lõi Kristo Lehiste palli tartlaste väravavahi selja taha. Enne viimast kolmandikku oli seis 5:3 Saku kasuks.

Viimane kolmandik algas üksteise kompamisega. Mängijad ilmutasid väsimuse märke. Kümme minutit möödus ainsagi väravata, kuid siis lõi Sven Uue maaülikooli kasuks värava. Seis 4:5 tagaajajate poolt vaadatuna andis EMÜle jõudu juurde ning Saku suruti taas nende väljakupoolele.

Vähem kui neli minutit enne lõppu kihutas Aleksandr Avtushenko Saku võrku iluvärava, mis pani Tartu publiku juubeldama. Seis oli viigiline 5:5 ja kõik võimalused mõlemale võistkonnale avatud. Seepeale elavnes omakorda Saku, tõstes mängutempot ja pressides maaülikooli rohkem nende väljakupoolele.

Lõpplahenduse sai mäng kõigest 45 sekundit enne lõpuvilet. Saku poolelt lõi magusa ja tartlaste jaoks väga valusa värava Kristo Lehiste. Värav, mis võttis publiku lausa oigama, oli selles mängus viimane. Ehkki tartlased vahetasid viimaseks 30 sekundiks ka väravavahi mängija vastu, ei toonud see mängu käiku muutust ning finaalseeriat alustas Saku võiduga 6:5.

Finaalseeria jätkub pühapäeval juba Sakus, tuleval laupäüeval astuvad meeskonnad vastamisi taas Emajõelinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles