Tamme kool toob lavale Mowgli

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme kooli lastele kõneles džungliloomadest Aleksei Turovski. Peagi toob kool lavale džunglielust kõneleva «Mowgli» muusikali.
Tamme kooli lastele kõneles džungliloomadest Aleksei Turovski. Peagi toob kool lavale džunglielust kõneleva «Mowgli» muusikali. Foto: Kaupo Järviste

Tartu Tamme kooli õpilaste ja õpetajate ühistööna jõuab 27. ja 28. aprillil publiku ette džungliloomade elust rääkiv muusikal «Mowgli».

Etenduses lööb  kaasa kogu koolipere ja see on teatritegijate kinnitusel kingitus nii Tartu linna 1. - 5. klasside õpilastele kui kogu Tammelinna rahvale. Noori näitlejaid on laval üle poolesaja.

Kooli direktor Vallo Reimaa kinnitas, et loodusteema õpetamine on põhikoolis alati aktuaalne. «Seekord üritame seda teha teises võtmes, läbi teatrikunsti ja huvitavate esinejate ning loengutega.»

1.aprillil esines koolipere ees tuntud zooloog Aleksei Turovski, kes kõneles džungliloomade elust ja käitumisest. See aitab etenduses kaasalööjatel paremini mõista loomade igapäevast elu ja seda, mis tegelikult toimub džunglis, selgitas Reimaa.

Kooli näiteringi juhi Kersti Loimi sõnul on näitlejatel oluline rolli sisseelamine. Kui 1996. aastal etendus Vanemuise teatris «Mowgli», siis tutvustas Turovski professionaalsetele  näitlejatele džungliloomade käitumist. «Meie tahame koolipere häälestada sellele lainele, et nad paremini tüki vastu võtaksid ja osatäitjad omaksid põhjaliku ettekujutuse India või Indo-Hiina džunglites elutsevate imetajate elust.» Zooloogiat ei pea tema arvates õpetama mitte õpikulehekülgedel leiduva järgi, vaid seda võib ka teistmoodi ja õpilastele paeluvamalt, lisas Loim.

Täna said huvilised lisaks põnevale loomariigi loengule näha ka etenduses kasutatavaid eksootilisi kostüüme, mis jõudsid Tartusse otse Indiast.

Lavastajad on Tartu Tamme kooli õpetajad Tiina Tooding ja Kersti Loim. Kostüümid lõi TTK õpetaja Piia Rand, kooride laulud TTK õpetaja Kersti Aan, lavalise liikumise TTK õpetajad Kristi Trummal ja Reet Palge, tantsu TTK  õpetaja Merli Leemet. Tehnilise lahenduse eest hoolitses TTK IT-juht Urmas Buhvestov.

Etenduses osalevad õpilased 1. - 9. klassini. Peategelase Mowgli rollis on Kristofer Kõnd, Rasmus Vallimäe ja Gregor Jeets.

«Mowgli» etendused Tamme kooli aulas:

27. aprillil kell 11 Tartu koolide 1. - 5. klasside õpilastele;

27. aprillil kell 18 Tammelinna rahvale ja lapsevanematele;

28. aprillil kell 18 Tammelinna rahvale ja lapsevanematele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles