Kivilinna koolis mürtsus puhkpillimuusika

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontsert Kivilinna koolis.
Kontsert Kivilinna koolis. Foto: Sille Annuk

Tartu Kivilinna kooli aulas mürtsus täna tavatult suur puhkpilliorkester, milles oli üle 90 noore muusiku. Kontserdi kooliperele andis rahvusvahelise puhkpillifestivali «Mürtsub pill» õpilasorkester, kes teisipäeval oli sedasama muusikat mänginud Pärnu Ülejõe koolis.

Ettevõtmise eesotsas oli Tartu puhkpillielu edendaja Margus Kasemaa. Orkestrisse kuulus mitme Pärnu, Tartu ja Tartumaa kooli õpilasi, mõnest õppeasutusest vaid üks või paar. Mõistagi olid esindatud Kivilinna kooli puhkpilliklassi ja MTÜ Puhkpilliorkester Tartu noored pillipuhujad. Kaasesinejaks oli Tartu rivitrummide ansambel.

Kuidas käib nii suures ja muusikute koosseisu poolest laiahaardelises orkestris lugude õppimine?

«Olen toonud Rootsimaalt ja tellinud Eestist kolleegidelt lugude seadeid,» ütles Kasemaa. «Üheskoos laste ja nende õpetajatega valime lood välja, jagame sügisel kätte ja hakkame vaikselt õppima. Mõned lood on meil olnud kavas juba mitu aastat. See oli nüüd esimene kord, kus me saime teha täispika kontserdi.»

Õpetajatena on lisaks Kasemaale teinud noortega suurt tööd Ülo Laanesaar, Rein Vendla ja Jaan Tilgar, kes ka tänast kontserti kõik vaheldumisi dirigeerisid.

Tartus 11 korda toimunud rahvusvahelise puhkpillifestivali «Mürtsub pill» üks põhilisi eesmärke on Kasemaa sõnul mõelda järelkasvu peale, kes võtaksid edaspidi üle nii selle muusika mängimise kui ka õpetamise.

«Me oleme õnnelik rahvas, et meil on palju muusikakoole, aga meil on vaja saada käima puhkpilliõpetus ka põhikoolides,» ütles Kasemaa.

Sama mõtet edasi kandma oli rakendatud ka tänane mürtsuva muusikaga kontsert Kivilinna koolis ja teisipäevane esinemine Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles