Euroküsimus: kui kaua on aastavahetusel häiritud kaardimaksed?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tea Varrak.
Tea Varrak. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kas ja kui kaua võivad aastavahetusel olla kaardimaksed häiritud? Kas parem oleks aastavahetuse üritusteks varuda sularaha (kui, siis kumba raha) või maksta kaardiga?
 


Vastab rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak

Kaardimaksed toimivad tavapäraselt. Vana aasta lõpuni toimuvad tehingud kroonides, uue aasta esimestel minutitel lülituvad kaardimakseterminalid ümber eurole ning edasi toimuvad maksed juba ainult eurodes.

Kindlasti on mõistlik endale aastavahetuseks ka piisav kogus sularaha varuda. Siinjuures tuleb tähele panna, et neljapäeva, 30. detsembri õhtust hakatakse sularahaautomaate järk-järgult sulgema, et need 1. jaanuariks eurodega täita. Seega võiks endale aastavahetuse pidustusteks sobiva koguse kroone juba nädala keskel varuda.

Kuivõrd jaanuari kahel esimesel nädalal saab maksta nii krooni kui ka euro sularahaga, siis ei ole inimestel mingit tarvidust rahavahetusega kiirustada. Keskkursiga ja teenustasuta saab kroone eurodeks vahetada nii pangakontorites kui Eesti Posti kontorites.

Euro sularaha saab lisaks veel sularahaautomaatidest ning kaubandusest ostude sooritamisel.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles