Suvine teadusmalev ootab osalema

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu observatoorium.
Tartu observatoorium. Foto: Margus Ansu

Tartu observatoorium koostöös Tartu Hansa Rotary ja Tartu ülikooli teaduskooliga kuulutavad välja kandideerimise teadusmalevasse, mis toimub selle aasta juulis ja augustis.

Tartu Hansa Rotary klubi noorte arengu fond toetab kuni viit teadusmalevas osalejat 600-eurose stipendiumiga. Stipendium on mõeldud malevas viibimisega seotud kulude katmiseks.

2015. aasta suvel ehitasid teadusmaleva liikmed Helmholtzi puuri, mille abil oleks võimalik luua homogeenset magnetvälja, et katsetada nanostelliitide ning selle osade omadusi ja käitumist magnetväljas. Sel suvel saavad noored uued ülesanded, millega panustada ESTCube-2 ehitamisse.

Sobivad kandidaadid on 9.-12. klassis õppivad või 2016. aastal gümnaasiumi lõpetavad noored, kes suudavad demonstreerida oma häid teadmisi ja suurt motivatsiooni suvel kaheks kuuks Eesti tudengisatelliidi programmis osalemiseks. Vajalik on hea inglise keele oskus.

Kandideerimiseks tuleb hiljemalt 25. aprilliks saata avaldus ja motivatsioonikiri (kuni üks A4) aadressile teadusmalev2016@to.ee. Motivatsioonikirjas tasub esile tuua varasemaid saavutusi reaalteaduste vallas ja huvi kosmosevaldkonna vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles