Otepää saab suureks sünnipäevaks postmargi

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää saab juubeliks postmargi.
Otepää saab juubeliks postmargi. Foto: Indrek Ilves

2016. aasta on Otepää jaoks juubelite aasta – 9.märtsil tähistati 900 aasta möödumist esmamainimisest Novgorodi kroonikates, 1.aprillil möödub aga 80 aastat Otepääle linnaõiguste andmisest. Väärikaid tähtpäevi tähistatakse 1.aprillil toimuva konverentsi ja pidustustega, lisaks saab Otepää endale postmargi.

Otepää sai linnaõigused 1.aprillil 1936. aastal Riigivanema Konstantin Pätsi dekreediga. Otepää linna 80. aastapäevale ja Otepää esmamainimise 900. aastapäevale pühendatud konverentsil «Otepäälaselt otepäälasele» esinevad mitmed Otepääga seotud inimesed. Kuulata saab ettekandeid nii ajaloost, tänapäevast kui tulevikunägemustest.

Otepää esmamainimise 900. aastapäeva auks annab Eesti Post välja ka Otepää margi, mida esitletakse konverentsil ning mida on võimalik kohapeal osta.

Margi väljaandmise idee andis Otepää valla kodanik Reet Ohna. Esitlusel saab Otepää marki osta ja kasutusel on esimese päeva tempel ning ümbrik. Otepää margi tiraaž on 40 000, margi nominaalväärtus on 0.65 eurot ja marki on võimalik osta üle Eesti kõigis postkontorites. Margi kujundas Indrek Ilves.

Tegemist ei ole esimese Otepää margiga – nimelt trükiti sõjaajal, 1941. aastal, Otepää kohaliku võimu poolt Otepää linnas Otepää mark, mis kaotas kehtivuse 15.augustil 1941.  Esimene Otepää postmark on tänini filatelistidele suureks huviobjektiks. Pärast väljaandmist kasvas margi hind enneolemata suureks – 20 ja 30 kopikalist marki müüdi keskmise sissetulekuga ametniku kuupalga eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles