Fotod: Saadjärve kalapüügivõistlusel sikutati jääle muljetavaldav kogus uimelisi

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püütud kalad kingiti Elistvere loomapargi asukatele.
Püütud kalad kingiti Elistvere loomapargi asukatele. Foto: Mart Toots

Laupäeval kogunes Saadjärve jääle pea kaheksakümmend kalastajat, kes asusid võistlusel Saadjärve Tinakala 2016  talve viimast võistupüüki tegema. Kõigile kogenud kalastussportlastele mängis ninanipsu Merle Tootsi, kes sikutas jääle üle nelja kilo ahvenaid-särgi.

«Eks tema edu taga oli õige püügikoht ja hea tehnika, mis muud,» nentis võistluste peakorraldaja Mart Toots.

Laupäeval võttis kala Saadjärvel erakordselt hästi, nii õnnestus koguni 27 püüdjal kolme ja poole tunnise võistluse jooksul tabada üle kilo kala, kümme püüdjat sai hoobelda aga lausa kahest kilost suurema kalakogusega.

Saagi põhiosa moodustasid ahvenad ja särjed, haugi seekord ei tabatud. Meenutuseks: nelja aasta tagusel Tinakala võistlusel saadi kätte lausa 16-kilone havinott.

Mart Toots rääkis, et laupäeval olid jääolud Saadjärvel igati head ning ka eile oli järvel näha hulga kalastajaid. Kuid sellega on talikalastajate pidupäevad ka lõppenud: kohale saabunud kevadsoe ähvardab jää kiirelt püdelaks muuta ning nii on targem talivarustus hoiule panna ning jääle enam mitte tükkida. Järgmine võistlus toimubki Saadjärvel juba vabas vees, kui 21. mail hakatakse spinningutega röövkaladele jahti pidama.

Saadjärve Tinakala 2016 parimad:

Naised: Merle Tootsi, 4080 grammi

Mehed: Denis Manov, 3730 grammmi

Noored: Renaldo Kibildas, 2130 grammi

Vaata ka videot laupäevasest võistlusest!


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles