Tartu sulelised loeti kokku

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnade linnuvaatlusvõistlusel osalenud (vasakult) Aret Vooremäe, Margus Ots ja Peeter Raudsepp silmasid Tartu kõige lõunapoolsemas paigas Emajõe ääres kühmnokk-luige paari.
Linnade linnuvaatlusvõistlusel osalenud (vasakult) Aret Vooremäe, Margus Ots ja Peeter Raudsepp silmasid Tartu kõige lõunapoolsemas paigas Emajõe ääres kühmnokk-luige paari. Foto: Risto Mets

Märtsikuu viimasel pühapäeval kutsub Eesti ornitoloogiaühing linnuhuvilisi õue kevadet tervitama ja üle lugema Eestisse naasnud linde. Et vaatlus oleks põnevam, võistlesid linnad juba 14. korda omavahel liigirohkuses.

Kevad on tänavu mullusest hilisem, tuli tõdeda Tartu linnuhuvilistel. Mullu õnnestus Emajõelinnas võistluse ajal kohata 73 linnuliiki, tänavu 62, mis oli üsna jahedat ilma ja paiguti maapinda katvat lund arvestades üsna hea tulemus.

Sama kinnitas ka linnade linnuralli tulemusi koondanud Tarvo Valker, kelle sõnul edastas Tartu sisemaalinnadest tavapärase pikima nimekirja. Mereäärsetes linnades on veelinde rohkem ning Paldiski ja Haapsalu linnutundjad suutsid tuvastada üle 70 linnuliigi. Tallinnas koguni 83.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles