Konkursi võit viib Rael Arteli kaheks kuuks New Yorki

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuaris sai Rael Artel Paide kultuurikeskuses Eesti kultuurkapitali kujutava ja rakenduskunsti sihtkapitali aastapreemia.
Jaanuaris sai Rael Artel Paide kultuurikeskuses Eesti kultuurkapitali kujutava ja rakenduskunsti sihtkapitali aastapreemia. Foto: Liis Treimann

Eesti kaasaegse kunsti arenduskeskuse korraldatud avaliku konkursi tulemused kahekuuliseks residentuuriks New Yorgis on selgunud: rahvusvaheline žürii valis häälteenamusega konkursi võitjaks Tartu kunstimuuseumi direktori Rael Arteli.

Arenduskeskuse teatel hindas žürii Rael Arteli taotluse puhul eriti tema rahvusvahelise kogemusega kuraatoritööd Tartu kunstimuuseumis tipptasemel näituseprogrammi koostamisel ning tema tehtud ümberkorraldusi muuseumi töösuundades.

Rael Artel keskendub kahel kuul New Yorgis viibides nii kuratoorsele uurimistööle kui ka kohtumistele sealsete kunstiasutuste esindajatega. Residentuuri ühe osana saab ta koostada novembris näituse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles