Jaani kirikus kõlavad mõtlikud teosed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuliki Jürjo.
Tuuliki Jürjo. Foto: Erakogu

Homme, 25. märtsil kell 17 annavad Tartu Jaani kirikus kontserdi «Saa puhtaks, mu süda!» noor baritonilaulja Mattias Aabmets ning organist Tuuliki Jürjo. Ema ja poeg on varemgi koos esinenud, kuid täiskavaga üles astuda on esimene kord.

Mattias Aabmets on lõpetanud Elleri muusikakooli klassikalise laulu erialal Taisto Noore klassis ning praegu õpib muusikaakadeemias, samuti klassikalist laulu. On võitnud preemiaid mitmelt võistluselt ning oli tulevikumuusiku konkursi finalist 2012. aastal.

Tuuliki Jürjo töötab organistina Viljandi Jaani ja Pauluse kirikus. Heliloomingus on kirjutanud palju orelile, nii missasid kui tsükleid, aga ka lühipalu lastele.

Kontserdil saab kuulda kannatusajale iseloomulikke retsitatiive ja aariaid suurvormidest (Bachi «Matteuse passioon», Händeli «Messias») ning orelipalu Buxtehude, Bachi ja Jürjo sulest. Mõtlikud teosed loovad meditatiivse õhkkonna, mis päädivad võidurõõmuga Kristuse ülestõusmise ootuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles