Nädalalõpul kutsutakse linde vaatlema

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aialinnuvaatlus. Leevikesed.
Aialinnuvaatlus. Leevikesed. Foto: Margus Ansu

Eesti ornitoloogiaühing kutsub inimesi üles pöörama laupäeval ja pühapäeval tavapärasemast veidi suuremat tähelepanu sulelistele, sest tulekul on lihavõtte linnuvaatluspäevad ja linnade linnuvaatlus.

Lihavõtte linnuvaatluspäevi korraldab Eesti ornitoloogiaühing 1998. aastast. Nädalavahetuseks on pärast pikka jahedat perioodi oodata ka soojakraadide saabumist, mis peaks linnud üsna aktiivseks muutma. Niisiis soovitabki ühing minna laupäeval ja pühapäeval õue kevadet nautima ja lugema kokku koduaialinnud või pikemal retkel kohatud sulelised ning täitma sellekohase veebiankeedi Eesti ornitoloogiaühingu kodulehel. Määratud suleliste kohta oodatakse sissekandeid 31. märtsini. Infot saab saata ka postiga.

Pühapäeval, 27. märtsil peetakse vaatluspäevade raames ka väikese võistlusmomendiga linnade linnuvaatlust, kus selgub varakevade liigirikkaim Eesti linn. Ehkki võistlema asuvad paljud tugevad linnutundjad, on võistlusest oodatud osa võtma kõik linnusõbrad, sest mida rohkem silmapaare ja kõrvu, seda rohkem eri liiki sulelisi kokku tuleb.

Kaasalöömiseks tuleb endale leida vähemalt üks seltsiline, valida sobiv Eesti linn ning ajavahemikus kell 5–13 leida linna piires üles võimalikult palju linnuliike. Kohatud linnuliikide nimekiri koos kontaktisiku nime ja telefoninumbriga tuleb edastada juba samal päeval hiljemalt kell 16 aadressil tarvo.valker@gmail.com või kui sellist võimalust pole, helistada telefonil 5393 2684.

Linnade linnuralli 14 aasta pikkuses ajaloos on kõrgeimad kohad rännanud tavaliselt mereäärsetesse linnadesse, ehkki ka Tartul on õnnestunud võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles