Kombat tõi Tartusse kaks kulda ja pronksi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kombati võistkond (vasakult) Maris Silmus, Rain Ruuder ja Merle Hein.
Kombati võistkond (vasakult) Maris Silmus, Rain Ruuder ja Merle Hein. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel Tallinnas peetud kikkpoksi Eesti meistrivõistlused tatami aladel tõid kokku ligi 150 sportlast kikkpoksi, karate ja taekwondo klubidest.

Tartu Kombatit esindasid Merle Hein (–70kg), Maris (–60kg) ja treener Rain Ruuder (–89kg). Kõik kolm võistlesid kick light'i stiilis.

Merle Hein pidi seekord leppima pronksmedaliga, kuna veerandfinaalis kaotas ta tasavägises matšis Tallinna Taekwondo klubi võitlejannale Olga Borisenkole, rääkis treener Rain Ruuder. Hõbemedaliheitluses tuli Heinal samuti napilt alla vanduda kohtunike häältega 2:1 sama klubi esindajale Jekaterina Fedkinale.

Oma teise Eesti meistri tiitli kikkpoksis sai nooruke kombatlanna Maris Silmus, kes alistas oma kaalukategooria finaalis ülekaalukalt endast pea jagu pikema Triinu Sirge klubist A.L.O Crew. Mullustel kikkpoksi Eesti meistrivõistlustel noppis Silmus oma esimese Eesti meistr itiitli. Siis alistas ta kindlalt knockout’iga finaalmatši kolmandas raundis Tallinna Shaolini klubi sportlase Grete Altküla.

Spordiklubi Kombat peatreener ja enne kaheksakordne Eesti meister Rain Ruuder sai samuti taas kaela kõige säravama medali. «Kuigi olen korduvalt kõikidel ringialadel Eesti meistriks tulnud, on tatamil see minu esimene meistritiitel kikkpoksis,» tõdes Ruuder.

«Olen tatamil paaril võistlusel aastaid tagasi küll käinud, aga need lõppesid reeglina mulle mitte kõige paremini, kuna vastased kippusid nii-öelda ümber kukkuma ning liigse lubamatu kontakti pärast pidin kaotused vastu võtma,» selgitas peatreener varasemaid kaotusi. Tatami aladel nimelt vastast nokautida ei tohi. Seekord tuli võit aga ka tatamil, kus Ruuder võitis finaalis kindlalt 3:0 Raivo Sahkut klubist A.L.O Crew.

Ruuder selgitas, et tatami alade ehk kergkontakti Eesti meistrivõistlustest võttis spordiklubi Kombat viimati osa umbes kümme aastat tagasi. Kombatis peaasjalikult treenitakse ja ka võisteldakse täiskontaktstiilides, nagu K-1, low kick ja full contact. Nendes stiilides võib lüüa kogu jõuga ning üks võimalusi, kuidas võit ringis kätte saada, ongi knockout, sõnas Ruuder.

Tatamil on aga teistmoodi. Tuleb tegutseda rohkem tehniliselt ja löögid ei tohi olla aktsendiga ehk täiskontaktsed. Samuti saab tatamil rohkem punkte keerulisemate tehnikate eest (jalalöögid pähe, pöördelt ja hüppega jalalöögid jne), kuid kõik löögid peavad ikkagi olema kontrollitud ja mõõduka kontaktiga.

«Antud võistlus sai Kombati võistlusplaani eelkõige võetud seetõttu, et kõigil meie sportlastel olid kindlad vastased olemas ja lähiajal ühtegi teist võistlust silmapiiril pole,» rääkis Ruuder. Kuigi Tallinnasse sõideti peaasjalikult kombatlastele võistluskogemuse lisamise pärast, on siiralt hea meel, et võistlus neidudel nii hästi õnnestus, märkis peatreener Ruuder.

Järgmiseks suuremaks väljakutseks Kombatile on mai lõpus Tartus peetavad ringialade Eesti meistrivõistlused, kuhu on plaan minna välja märksa suurema meeskonnaga ja loomulikult hankida Eesti meistri tiitlitele lisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles