Maarja-Magdaleenas avas uksed sõimerühm

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil mänguasjad. Illustreeriv foto.
Pildil mänguasjad. Illustreeriv foto. Foto: Kristjan Teedema

Reedel avas Jõgevamaal asuv Tabivere vald Maarja-Magdaleena külas uue laste sõimerühma. «Puhas rõõm, et vallas ka selliste asjadega saab tegeleda,» lausus Tabivere vallavanem Tarmo Raudsepp.

Rühma avamiseks oli konkreetne põhjus, selgitas vallavanem. Nimelt tegutses küla keskuses seni üks lasteaiarühm, kuhu võeti vastu lapsi vanuses kolm kuni seitse aastat. Laste arv piirkonnas läks aga nii suureks, et see üks rühm ei katnud enam vajadusi ära. Uus rühm võtab lapsi vastu alates 1,5 eluaastast.

Äsja avatud rühmas käib 12 mudilast, keda hoiavad ja kellele jagavad elutarkust üks õpetaja ja kaks abiõpetajat.

Raudsepa kinnitusel oli mullu sündide arv vallas viimase üheksa aasta suurim. Kui aastal 2008 elas Tabivere vallas 169 alla seitsmeaastast last, siis mullu augustis oli selles vanuses laste arv 201.

Sõimerühma rajamiseks taotles vald raha sotsiaalministeeriumist lasteaiakohtade loomise programmist. Riik andis vallale rühma jaoks kolme aasta peale 58 000 eurot. «Ruumide kohandamine rühmaks tuli vallal siiski endal ära teha,» täpsustas Raudsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles