Politsei tegi Tartumaal tagaotsitava peatamiseks kaks hoiatuslasku (2)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei tegi täna hommikul Tartumaal Võnnu vallas põgeneva tagaotsitava peatamiseks teenistusrelvast kaks hoiatuslasku.
Politsei tegi täna hommikul Tartumaal Võnnu vallas põgeneva tagaotsitava peatamiseks teenistusrelvast kaks hoiatuslasku. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei tegi täna hommikul Tartumaal Võnnu vallas põgeneva tagaotsitava peatamiseks teenistusrelvast kaks hoiatuslasku, keegi vahejuhtumis viga ei saanud.

Täna hommikul kella 10.15 paiku kontrollis politsei Võnnu alevikus üht korterit, milles võis laekunud info kohaselt viibida 20-aastane tagaotsitav noormees. Tagaotsimine oli seotud varavastaste süütegudega, mille eest karistuseks määratud üldkasuliku tööd mees ei teinud ning hoidis samas kõrvale ka kriminaalhooldaja juures käimisest.

Korterit kontrollinud politseinikud avastasid sealt eest tagaotsitava noormehe, kes hüppas politseinikke nähes poolpaljalt esimese korruse aknast välja ning püüdis põgeneda. Talle joostes järgnenud politseinikud silmasid, kuidas mees haaras ühe prügikasti juurest võõra jalgratta ning püüdis rattal sõites politseinikega suuremat vahemaad tekitada.

Korraldusele jääda seisma mees ei reageerinud, mistõttu tegi üks politseinik õhku kaks hoiatuslasku. Selle peale jäi mees seisma ning ta peeti kinni. Praegu viibib ta arestimajas ja ootab kohut.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Indrek Koemets sõnas, et politseinike kontrollid ukselt uksele on vaid üks võimalus tagaotsitavate asukoha väljaselgitamisel. «Politsei kasutab tagaotsitavate tabamiseks erinevaid vahendeid, jälgib infokanaleid ning kogub teavet oma allikatelt. Tegu võib olla nii inimese suhtlusringkonna, tehniliste vahendite kui ka virtuaalsete kanalitega,» selgitas ta.

«Alati ühte sajaprotsendiliselt toimivat meetodit ei ole, mistõttu tuleb erinevad infokillud kokku panna. Nii tabatakse mõned tagaotsitavad vihjete peale, mõned jäävad vahele rutiinsel kontrollil või muu rikkumisega ning paljude puhul viib tulemuseni politsei jälitustöö,» lisas Koemets.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles