Piltuudis: Anne kanal kattus kalameestega (1)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui suurematele veekogudele kalastajaid enam ei lubata, siis 19. märtsil sai Tartus Anne kanalil maha pidada võistluse Anne Karikas 2016.
Kui suurematele veekogudele kalastajaid enam ei lubata, siis 19. märtsil sai Tartus Anne kanalil maha pidada võistluse Anne Karikas 2016. Foto: Risto Mets

Laupäeva hommikupoolikul hakkas ühtäkki Anne kanali jääle kogunema inimesi. Kõik soojalt riides, kaasas kotid-kastid ja õlal jääpuur.

Anne Karikas 2016 korraldajad piirasid lindiga üsna suure osa kanali jääst, kõlas sireen ning mehed asusid energiliselt puurima. Talvine võistuõngitsemine tõi kokku ligi poolsada kalastushuvililist. Võistlusklassideks on mehed, noored kuni 16 aastat ja naised.

Püük käis kirptirguga. Osales 46 kalastajat, neist kaheksa noorte- ja kuus naisteklassis. Võistlustulemustest nähtub, et parimad saagid ulatusid kolmetunnise püügi järel nelja kilo lähedale.

Võitis Laur Tammeorg 3896 grammi saagiga. Talle järgnesid Gennadi Rootsi (3834 g) ja Konstantin Voznjuk (3592 g). Päris kalata ei jäänud ükski püüdja.

Jää alt õnnestus kätte saada peamiselt väikest särge ja ahvenat. Põnevaim tabatud kalaliik oli linask. Kala jääaugust kättesaadmist saab jälgida video vahendusel siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles