Tartu jagas olümpialootustele ja noorsportlastele 50 000 eurot

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruslan Eskov.
Ruslan Eskov. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linn otsustas oma olümpialootustele stipendiumideks ja andekatele noorsportlastele lisatoetusteks jagada välja kokku 50 000 eurot, mis on 7000 euro võrra rohkem kui möödunud aastal.

Olümpialootuse fondist toetab linn 15 saavutussportlast. teatas linnavalitsuse pressiteade.  2200 euro suuruse stipendiumi saab seitse sportlast: kergejõustiklased Rasmus Mägi, Grit Šadeiko, Jaak-Heinrich Jagor, Liina Luik, ja Lily Luik, vehkleja Julia Beljajeva ning sulgpallur Raul Must. 1400 eurot saavad judoka Juhan Mettis, sulgpallur Kati Tolmoff ja suusatajad Karel Tammjärv ning Peeter Kümmel.

1000-eurosed stipendiumid saavad kergejõustiklased Leila Luik ja Tiidrek Nurme ning aerutajad Kaspar Sula ning Kaarel Alupere. Kokku eraldati tartlastest olümpialootustele 25 000 eurot. Stipendiumiraha kantakse otse sportlaste arvele ja nad saavad seda kasutada oma olümpia-eelses ettevalmistuses.

Andeka noorsportlase toetusele kandideeris 104 noorsportlast erinevatest Tartu linna klubidest. Komisjoni ettepanekul saavad linnalt lisatoetust 70 noort.

1000 euro suuruse toetuse saab viis noorsportlast: kergejõustiklane Hans-Christian Hausenberg, ujuja Kregor Zirk, vehkleja Ruslan Eskov ja veemootorisportlased Rasmus Haugasmägi ning Stefan Arandi. 15 noorsportlast saavad linnalt 500 eurot ja 50 noorsportlast 250 eurot.

Lisatoetused antakse noorsportlaste koduklubidele ning klubid saavad neid toetusi kasutada konkreetse noorsportlase treeninguteks ja võistlusalaseks ettevalmistuseks.

2016. olümpia-aasta on Tartu linna spordile ajalooline - kunagi varem pole nii palju tartlastest saavutussportlasi olümpiapiletit lunastanud, tõdes Tartu abilinnapea Tiia Teppan. Praeguse seisuga on Rio olümpiapileti lunastanud seitse Tartu sportlast ja eeldusi olümpianormi täitmiseks on veel kuuel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles