IT-ettevõtted tutvustavad end Tartus tudengitele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet.
Internet. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Reedel tutvustab arvutiteaduse instituudi karjääripäeval end üliõpilastele 21 IT-ettevõtet, kes loodavad leida tudengite seast andekaid töötajaid. Ühe tööandjana on esindatud ka TÜ arvutiteaduse instituut ise, sest üheks karjäärivõimaluseks on jääda tööle mõne teadusgrupi juurde.

Uuringud ennustavad, et aastaks 2020 vajatakse Euroopa Liidus juurde ligi poolt miljonit IT-töötajat. Nii otsib lisajõude ka Eesti ja Tartu IT-sektor, vahendas ülikooli pressiesindaja. 18. märtsil tuleb arvutiteaduse instituudis (Ülikooli 17) karjääripäev, kus varasemate aastatega võrreldes tutvustab oma praktika- ja karjäärivõimalusi rekordarv IT-ettevõtteid. Teiste seas näeb selliseid suurettevõtteid nagu Nortal, Fortumo, ZeroTurnaround, Pipedrive, TransferWise, Reach-U, Playtech Estonia jt.

Tartu ülikooli arvutiteaduse instituudi turundus- ja kommunikatsioonispetsialist Mari Krusten rääkis, et IT tööturg vajab eeskätt kõrgema kvalifikatsiooniga tippspetsialiste. «Kuna meie õppetöö on tihedalt seotud praktikaga IT-firmades, on IT-ettevõtted teadlikud Tartu ülikooli õppetöö kvaliteedist ja üliõpilase, potentsiaalse praktikandi või töötaja oskustest ja teadmistest.»

Sarnaselt varasematele aastatele toimub üritus messina, kus üliõpilastel on hea võimalus tutvuda Paabeli fuajees väljapanekutega ning luua otsekontakt ettevõtete esindajatega. Messiga samaaegselt on kavas ettevõtete presentatsioonid.

Lisaks saavad üliõpilased tutvuda möödunud nädalal avatud asjade interneti laboriga ning IT-ettevõtete kujundatud ja sisustatud koosolekuruumidega. Lisainfot leiab veebiaadressilt: http://www.cs.ut.ee/et/syndmused/ati-karjaaripaev/2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles