Sulgpalli pereturniir kutsub osalema

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil spordiklubi Triiton noored sulgpallimängijad.
Pildil spordiklubi Triiton noored sulgpallimängijad. Foto: Kristjan Teedema

Juba mõned aastad võisteldakse Tartus sulgpalli paarismängus, kus laps mängib ema, isa või mõne teise täiskasvanud lähisugulasega vastaste vastu. Läinud nädalavahetusel peeti arvult 12. võistlust ja vastamisi läks 35 paari.

Võistlusi eest vedavad Triitoni sulgpalliklubi treenerid Liis Simpson ja Silja Segal kinnitasid, et turniir on ellu kutsutud pere ühistegevuse eesmärgil. Lastele annab see väga palju kindlus- ja turvatunnet, kui ta saab mängida koos oma ema või isaga, selgitasid nad. Lisaks aitab turniir liita lapsevanemaid enam sulgpallimaailmaga, tehes selle neile arusaadavamaks.

Mängija hea arengu tagamiseks vajalik perekonnapoolne moraalne toetus. Pärast suuremaid võistlusi, kui pinged on maas, saab arutada pereringis läbi mängude taktikalise tegevuse. Mida rohkem oskab lapsevanem sulgpalli teemadel kaasa rääkida, seda kasulikum on see lapse sportlikule arengule. Lõbus ja sportlik ajaviide pereliikmete ringis motiveerib nii noori kui ka täiskasvanuid tegelema regulaarselt spordiga, leidis ta.

Esimene turniir toimus 27. jaanuaril 2013, kus osales 22 paari. Sel nädalavahetusel osales  rekordiliselt 35 paari.

Võistlejaid jagus kolme erineva tugevusega liigasse. C-liiga parimateks osutusid sel korral Karl Graf ja Riho Raiesmaa. Teise koha saavutasid Karl Jonas ja  Roman Lõhmus. Kolmanda koha väärilised olid Anna-Liis Klaos ja Annika Angerjas.

B-liiga parimad olid Erich Richard ja Jaan Rosental, teine koht kuulus Friida ja Ainer Savile ning kolmas koht Robin Aleksile ja Olavi Kavaldile.

A-liigas, mis on ühtlasi ka kõige tugevam liiga, olid juba neljandat korda parimad Mia ja Andres Kask, teisel kohal olid Karina ja Kristina Seero ning kolmanda koha saavutasid Markus ja Henrik Trasberg.

Seni Pereturniirist osa võtnud üksnes sulgpalliklubi Triiton mängijad, kuid sellest võiks osa saada ka teised Tartu pered. Seda enam, et sulgpalli harrastajate arv on Emajõelinnas viimastel aastatel hoogsalt kasvanud.

Hooaja viimane turniir on kavas 14. mail Sarapuu sulgpallihallis. Infot saab aadressil triiton@hot.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles