Tammelinna kerkib esimene liftiga kortermaja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Tammelinna elurajoon arhitekt Indrek Näki pilgu läbi.
Uus-Tammelinna elurajoon arhitekt Indrek Näki pilgu läbi. Foto: Nordecon AS

Tartus Uus-Tammelinna elurajoonis kortermaju ehitav Nordecon alustas oma viienda viiekorruselise hoone püstitamisega. Teistest eristab maja asjaolu, et sinna tuleb ka lift.

Savi ja Haraka tänaval uue elamupiirkonna ehitusega alustas Nordecon 2014. aasta kevadel ja praeguseks on valminud kolm maja, rääkis Nordecon ASi Lõuna-Eesti piirkonna juht Toomas Rell. Neljas valmib mais ning viies, mille ehitus kohe algab, aasta lõpuks.

Kokku plaanitakse piirkonda ehitada üheksa hoonet. Korterelamud on kolme- kuni viiekorruselised, milles on vastavalt 15 kuni 25 korterit. Hoonete arhitekt on Indrek Näkk arhitektuuribüroost INA.

Tartu Tammelinn on üks esimesi moodsa aedlinna printsiibil planeeritud aedlinnu Eestis. Aedlinna planeering valmis 1923. aastal. Hoonestuses kasutati segaprintsiipi. Lisaks ühepereelamutele nähti aedlinna linnapoolses osas – Riia tänava ja Tamme puiestee vahelisel alal – ette ka korterelamuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles