Gustav Suitsu luulepreemia pälvis Jüri Kolk

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kolk on mõni hetk tagasi saanud kätte Gustav Suitsu preemia. Laureaadi tegi teatavaks Berk Vaher (paremal).
Jüri Kolk on mõni hetk tagasi saanud kätte Gustav Suitsu preemia. Laureaadi tegi teatavaks Berk Vaher (paremal). Foto: Kristjan Teedema

Emakeelepäeva tähistamisel Eesti kirjandusmuuseumi saalis selgus, et Gustav Suitsu luulepreemia seekordne laureaat on tartlasest kirjanik Jüri Kolk. Žürii otsuse tegi teatavaks Eesti kirjanike liidu Tartu osakonna esimees Berk Vaher. Jüri Kolk sai 2000-eurose preemia oma luulekogu «Mee lakkumine ei ole meelakkumine» eest, mille üllitas mullu kirjastus JI.

Kui laureaat esines kirjandusmuuseumis saalis pärast preemia kättesaamist väikese sõnavõtuga, saatsid seda Kristian Jaak Petersoni 215. sünniaastapäeva puhul ekraanile kuvatud fotod Petersoni käsikirjadest. Muu hulgas luges Kolk ette luuletuse «Paigalseis igatahes seltsimehed», kuhu ta on sisse kirjutanud Petersoni, Riia ja Tuule kõrtsi.

Gustav Suitsu nimelist luulepreemiat annavad välja ühiselt Tartu linn ja Tartu kultuurkapital aastast 2004. See on Tartu tunnustus luuletajale, kes on möödunud aastal avaldanud vähemalt ühe kunstiliselt kõrgel tasemel luulekogu, mis kannab Gustav Suitsu luulele omaseid väärtusi.

Eelmised laureaadid on Marko Kompus, Mathura, Hasso Krull, Carolina Pihelgas, Ene Mihkelson, Indrek Hirv, Kalju Kruusa, Priidu Beier, Hando Runnel, Kristiina Ehin, Lauri Sommer ja Kauksi Ülle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles