Jäätmekäitlusest ja pinnase tervendamisest ilmus õpik

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Kriipsalu, Aleksander Maastiku ning Jaak Truu koostatud kõrgkooliõpik «Jäätmekäitlus ja pinnase tervendamine».
Mait Kriipsalu, Aleksander Maastiku ning Jaak Truu koostatud kõrgkooliõpik «Jäätmekäitlus ja pinnase tervendamine». Foto: Eesti Maaülikool

Keskkonnaasjatundjaid õpetatakse mitmes Eesti kõrgkoolis, kuid jäätmekäitlust ja pinnasetervendust käsitlevat eestikeelset õpikut seni ei olnud. Nüüd on see aga avaldatud.

Maaülikooli teatel on riikliku programmi «Eestikeelsete kõrgkooliõpikute koostamine ja väljaandmine (2008–2012)» rahastamisel ilmunud maaülikooli professori Mait Kriipsalu, emeriitprofessor Aleksander Maastiku ning Tartu ülikooli professori Jaak Truu koostatud kõrgkooliõpik «Jäätmekäitlus ja pinnase tervendamine».

Autorite sõnul antakse teoses ülevaade sellest, kuidas jäätmeid tänapäeval käideldakse ja taaskasutatakse, juhitakse tähelepanu vajadusele suhtuda jäätmetesse kui ressurssi ning käsitletakse nii looduslähedusi kui ka tehnilisi lahendusi inimtegevusega rikutud pinnase tervendamiseks.

Õpikusse on koondatud erialateavet kogu maailmast ning antakse ülevaade sellestki, mida Eestis kõnealuses valdkonnas on tehtud ja tehakse. Erilist rõhku on pööratud eestikeelsele oskussõnavarale, et sel moel aidata ühtlustada eri erialade inimeste keelepruuki.

Õpik on mõeldud ka käsiraamatuks neile, kelle kutsetöö on seotud jäätmete kogumise ja taaskasutamise ning keskkonna kaitsmisega.

Õpiku esitlus algab 16. märtsil kell 15 maaülikooli raamatukogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles