Tammeka peatreener jäi avanädalaga rahule

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka meeskond.
Tammeka meeskond. Foto: Kristjan Teedema

Eesti jalgpalli meistriliiga uue hooaja avanädal pani kõik meeskonnad parajalt proovile, kui ära tuli pidada kolm mänguvooru. Tartu jalgpalli esindusklubi JK Tammeka teenis neist mängudest neli punkti ning hoiab tabelis kuuendat kohta.

Esimesed kaks matši pidas Tammeka kodusel Annelinna kunstmurustaadionil. Narva Transi vastu võideldi viimastel minutitel välja 2:2 viik, veevastu Paide linnameeskonnast saadi jagu 2:0, parema võimaluste realiseerimise korral võinuks vahe suuremgi olla. Laupäeval tuli aga Tallinnas tunnistada täiseduga jätkava FC Infoneti 4:0 paremust.

«Ma arvan, et eufoorias ei maksa olla, sest midagi üleloomulikku pole tehtud, aga samas ei saa ka päris öelda, et keskmine või rahuldav, pigem ikkagi natuke üle keskmise,» arutles meeskonna peatreener Indrek Koser avanädalat kokku võttes.

Rohkem kui rahuldav

«Paide ja Narva on tugevad võistkonnad ja saada sealt neli punkti, ühes mängus tulla veel kaks korda kaotusseisust välja – see on natuke rohkem kui rahuldav. Teiselt poolt pole ka eriliseks õnneks põhjust, sest Infonetile kaotasime 0:4 ja teistpidi tegelikult pikalt vähemuses mänginud Narvale sai kaks punkti kaotatud,» lisas Koser.

Rääkides Infonetilt saadud  kindlast kaotusest, möönis Koser, et saatuslikuks sai asjaolu, et juba neljandal minutil lubati vastastel skoor avada. Ta jäi selles mõttes hoolealustega rahule, et pingutati lõpuni ning teisel poolajal suudeti vastast päris edukalt kõrgelt pressida.

«Iial ei tea, jalgpall on selline mäng, et ka null-kolme pealt võid mängu tagasi tulla, aga paraku Infoneti neljas tegi ka selle lootuse väga raskeks,» nentis Koser.

Peatreener tunnistas, et kuigi otsest väsimuste meeste tegutsemises täheldada ei olnud, oli kaheksa päeva jooksul peetud kolm mängu teatud pitseri ikkagi jätnud. Nii tuli teise poolaja alguses välja vahetada kergelt jalga väänanud Rasmus Tauts, samuti pidi enneaegu platsilt lahkuma vanameister Kristjan Tiirik, kellel hakkas tunda andma tagareielihas. Samuti võeti riskide vältimiseks pingile äärekaitsja Kevin Anderson, kes sai löögi silmanurga pihta. Koser avaldas siiski lootust, et järgmises matšis Rakvere Tarva vastu on nimetatud kolmik taas rivis.

Ei tohi alahinnata

Kuna liiga uustulnuk Tarvas on kaotanud kõik seni peetud mängud väravate vahega 1:12, võib eeldada, et Annelinnas toimuvas kohtumises on domineerivaks pooleks Tammeka. Indrek Koser nõustus, et meeskond soovib kindlasti initsiatiivi hoida, kuid samal ajal ei maksa vastaseid mingil juhul alahinnata.

«Fakt on see, et siiamaani pole Eesti meistriliigas ükski meeskond null punkti peale jäänud, kuskilt neid punkte alati võetakse, ja kindlasti oleme just meie need, kellelt Tarvas neid punkte tahab,» tõdes Koser.

Jalgpalli meistriliiga seis

1. FC Infonet 9 punkti

2. FC Flora 7

3. FC Levadia 7

4. Nõmme Kalju 6

5. Sillamäe Kalev 4

6. Tammeka 4

7. Pärnu 3

8. Narva Trans 2

9. Paide 0

10. Rakvere 0

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles