Kuus omavalitsust alustasid ühinemisläbirääkimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva raekoda.
Elva raekoda. Foto: www.elva.ee

Elva linna ning Konguta, Rannu, Rõngu, Puka ja Palupera valla esindajad pidasid läinud nädalal esimese ühinemisläbirääkimiste koosoleku, kus lepiti kokku esialgne tegevuskava.

Elva linnapea Eva Kams tutvustas seniseid ettevalmistusi ning edasist tegevusplaani ja ajakava, Elva linnasekretär Salle Ritso andis ülevaate ühinemisläbirääkimiste etappidest.

Elva linn on esitatud ettevõtluse arendamise sihtasutusele (EAS) taotluse ühinemise koordinaatori töö toetuse saamiseks, Eva Kamsi sõnul teeb EAS toetuse eraldamise otsuse loodetavasti sel kuul.

Arutelu käigus juhiti tähelepanu avalikkuse kaasamise vajalikkusele, uuringute korraldamisele ning räägiti ühinemislepingu tähtsusest, kuna see on dokument, kus fikseeritakse kokkulepped. «Oluline on lauale panna omavalitsuste nägemused ning vaadata koos tervikut,» ütles Eva Kams.

Esimesel koosolekul lepiti kokku, et ühiselt tutvutakse kõigi omavalitsuste objektidega ning iga omavalitsus avab oma kodulehel ühinemisläbirääkimiste rubriigi, kus kajastatakse vajalikku teavet.

Kuue omavalitsuse esindajate järgmine koosolek algab 5. aprillil kell 14 Rannu rahvamajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles