Judokate nädalavahetus kujunes taas medalirohkeks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Judoka Mattias Kuusik (paremalt teine) saavutas Portugalis juunioride maailma karikaetapil kolmanda koha.
Judoka Mattias Kuusik (paremalt teine) saavutas Portugalis juunioride maailma karikaetapil kolmanda koha. Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetus tõi Tartu Do klubi judokatele tublisti medalilisa. Eesti koondislane Juhan Mettis oli võistlemas  Buenos Aireses PanAmerican Openil, juunioride koondislane Mattias Kuusik Portugalis ning noored Do judokad rahvusvahelisel turniiril Võrus.

Juhan Mettise (+100 kg) võistlus Argentinas Buenos Aireses kulges üpris raskelt, kuna eelmisel nädalavahetusel Peruus saadud vigastus ei jõudnud lühikese ajaga paraneda. Do klubi esindaja Elis Põhjala sõnul võistles raskekaalus kokku 17 meest ja Mettise esimene ring oli loosi tahtel vaba. Eelringides alistas Mettis nii Türgi kui ka Brasiilia esindaja kindlalt ipponiga ning sama kindlalt pidi alistuma ka poolfinaali vastane Benjamin Hermagnies.

Finaalikohtumises pidi Mettis aga vastasele loobumisvõidu andma, sest põlvevigastus ei lubanud enam edasi maadelda. Võidetud hõbemedal on tubli lisa nädal varem Peruus võidetud pronksile.

Samal ajal võistles Mattias Kuusik Portugalis juunioride Euroopa karikaetapil. Kuusiku kehakaalus kuni 90 kg võttis võistlusest osa 24 juuniorit ning loosi tahtel oli ta esimeses ringis vaba. Teises ringis alistas Kuusik pooleteise minutiga Kanada esindaja ning järgmises eelringis waza-ar'i väärilise heitega portugaallase Jaime Santose.

Poolfinaalis pidi Kuusik tunnistama Hispaania esindaja Sherazadishvili paremust. Sherazadishvili on juunioride maailmaedetabeli esinumber ning mullune U-21 MMi hõbe. Olenemata kaotusest suutis Kuusik Põhjala sõnul pakkuda tugevat võitlust ning kohtumine maadeldi lõpuajani välja.

Poolfinaalist kukkus Kuusik otse pronksmedalikohtumisse, kus ta heitis yuko väärilise heite teisele Hispaania esindajale ning võitis nii Euroopa karikaetapil pronksmedali. Mattias Kuusik ise ütles pärast võistlust, et on tulemusega väga rahul. «Sisimas ma lootsin siit võistluselt medali võtta, aga valjusti seda öelda ei julgenud,» lausus Kuusik.

Kuusik ja tema treener Andres Põhjala saabuvad tagasi kolmapäeval. Järgmisena võistleb ta juba eeloleval nädalavahetusel kodukandis Lähtel peetavatel Eesti meistrivõistlustel.

Võrus peeti samal ajal rahvusvahelist judoturniiri Võru Kevad 2016, kus sai kahe päeval peal võistlemas näha kokku 425 judokat. Kuldmedaliga tulid koju D-27 kg Franz Steven Saarm, D-38 kg Oliver Holtsmeier, D-55 kg Madis Terandi. Hõbemedali võitsid D-27 kg Joosep Kalmus, D-38 kg Artur Türna, D-42 kg Jari Matti Salonen, CG-36 kg Maria Tars ning CG+52 kg Janelle Hermlin. Pronksmedali said kaela CG-40 kg Anna Liisa Nurm, D+55 kg Kabriel Kirna, B-60 kg Silver Känna ja A-66 kg Iljas Abubakarov.

Võistluste tulemused saadaval siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles