Masingu kool otsib õpilastele tugiisikuid

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaltöötaja Evelin Tamm teab hästi, et ainult pehmetest ja turvalistest mänguasjadest ei piisa selleks, et laps õnnelik oleks ja hästi areneks.
Sotsiaaltöötaja Evelin Tamm teab hästi, et ainult pehmetest ja turvalistest mänguasjadest ei piisa selleks, et laps õnnelik oleks ja hästi areneks. Foto: Margus Ansu

Tartu Herbert Masingu kool vajab oma meeskonda inimesi, kes oleksid tulevikus toeks nende puudega õpilastele.

Juba 14. märtsil ootab sotsiaalpedagoog Evelin Tamm oma kooli neid, kes tunnevad motivatsiooni erivajadustega lastega tegelemiseks, kes on täpsed, hea kohanemisvõime ja kannatliku meelega ning loomult rõõmsameelsed.

14. märtsil kell 16. 30 on kooli aulas infoõhtu, kus Evelin Tamm uut teenust tutvustab ja räägib täpsemalt sellest, kuidas Masingu kooli lastele tugiisikuks saab hakata ning missugune näeb välja eesootav koolitus.

Tartu Herbert Masingu kool on koht, kus hariduslike erivajadustega õpilased saavad käia esimesest kuni kaheteistkümnenda klassini.

Koolis on klassid autismispektri häiretega õpilastele, tundeelu- ja käitumishäiretega õpilastele ning raskete somaatiliste puuetega õpilastele. Klassides on õpilasi vähe ning seetõttu on seal turvaline ja sõbralik õpikeskkond.

Evelin Tamm selgitas, et tugiisiku töö mõte on toetada lapse iseseisvat toimetulekut olukordades, kus ta vajab sotsiaalsete, majanduslike, psühholoogiliste või tervislike probleemide tõttu juhendamist, julgustamist ja motiveerimist.

Tugiisik teeb koostööd lapse seadusliku esindaja või hooldajaga ning püüdleb nendevaheliste väga heade suhete poole. Ta peab olema vähemalt keskharidusega ning kasuks tuleb kogemus sotsiaaltöö, pedagoogika, psühholoogia või eripedagoogika valdkonnas või neis valdkondades hariduse omandamine.

Tartu Herbert Masingu kool asub Vanemuise 33 hoones. Tugiisiku tutvumisüritusele saab registreerida aadressil evelintamm@masing.tartu.ee ning lisainfot võib küsida Evelin Tammelt telefonilt 564 68948.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles