Fotod: rahvakogunemisega tunnustati peksa saanud mehe kodanikujulgust (6)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tunnustamaks nädala eest Tartu südalinnas kaubahalli ees oma kolme aastase lapse silme all jõhkralt läbi pekstud Jaanuse kodanikujulgust, kogunes paarsada inimest täna õhtul kell kaheksa samasse kohta vaikivale meeleavaldusele.

Kogunemise initsiaator, samuti väikse lapse isa Ragnar Saage tõdes, et nõustub läbi pekstud mehega, kes kirjutas tänases Postimehes, et antud sündmuse taustal ta ikkagi näeb, et õiglustunne ning soov turvalisema ühiskonna tekkeks on meis paljudes olemas.

«Sellest teemast on nüüd pikalt räägitud, ning ehk on nii mõnelgi inimesel nüüd järgmisel korral meeles vähemalt politsei kutsuda, kui näeb huligaanide tegevust või seda, kui kedagi maaslamajat pekstakse,» ütles Saage.

Kohal oli ka linnapea Urmas Klaas, kelle arvates oli tänase kogunemise peamiseks märksõnaks hoolivustunne.

«Jaanus näitas üles hoolivust oma kodulinna ja kodulinlaste suhtes, kui ta läks neid kurjategijaid korrale kutsuma. Ja hoolivustunne Jaanuse suhtes, hoolivustunne turvatunde suhtes ja hoolivustunne kodulinna suhtes on see, mis tõi meid täna õhtul siia kokku,» sõnas linnapea ja lisas, et see hoolivustunne on kindlasti ka see, mis aitab tartlaste turvatundesse tekkinud auku parandada.

Urmas Klaas avaldas lootust, et taolisi tülgastavaid intsidente enam ei juhtu, kuid ta rõhutas, et tuleb mõelda ka sügavamale, kui lihtsalt korrakaitsejõudude kohaloleku suurendamisele. Antud kontekstis tähendab see ennekõike n-ö probleemsete noortega tegelemist.

«Ükski laps ei sünni ju kurjana ega sünni mõttega, et hakkab kurjategijaks. Ta on selliseks kujunenud mingitel põhjustel,» nentis Klaas.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles