Ülikooli raamatukogu elab suure remondi ootuses

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat tagasi remonditi ülikooli raamatukogu lugemissaale, kuid nüüd võetakse kogu hoone põhjalikult käsile.
Kolm aastat tagasi remonditi ülikooli raamatukogu lugemissaale, kuid nüüd võetakse kogu hoone põhjalikult käsile. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu ülikooli raamatukogus algab eeloleval kevadel suur remont, mille tulemusel peaks väärikas asutus senisest märksa lugejasõbralikumaks muutuma.

Ülikooli kinnisvaraosakonna juhataja Heiki Pagel kinnitas, et hange ehitusfirma leidmiseks on käimas, selle tulemused peaksid selgeks saama aprillis ning seejärel soovitakse ka võimalikult kiiresti töödega alustada.

Pageli sõnul kaks aastat vältava ümberehituse käigus kogu hoonet tühjaks ei kolita, kuid selge on see, et juulis, augustis ja septembris on maja külastajate jaoks suletud. Esmalt võetakse käsile suuremad avatud alad, fuajeed ja koridorid, talveks kolitakse töödega hoidlatesse.

Remondi järel muutub lugejate jaoks väga palju, märkis raamatukogu turundusjuht Ilana Smuškina. «Kõik läheb ikka paremaks, lähtume sellest, et keskkond lugejate jaoks oleks võimalikult mugav ja meeldiv,» lubas Smuškina. Näiteks saavad lugejad parema ligipääsu kogule, samuti tuleb juurde rühmatöö bokse ning laiendatakse teise korruse suurt valget saali.

Kui palju mahukad tööd maksma lähevad, ei soovinud Heiki Pagel enne hanke lõppu välja öelda, ERRi raadiouudiste andmetel küündib see summa 9,2 miljoni euroni. Pageli sõnul rahastab remonti ülikool, kuid ilmselt on vaja ka laenu võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles