Galerii: Motomessil näeb kiireimat mootorratast ja võimsaimat ATVd

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Tartu messikeskuses juba 13. korda motomess Motoexotika. Näha saab erinevaid kahe- ja mitmerattalisi sõiduvahendeid maailma kiireimasse klassi kuuluvast mootorrattast Eesti võimsaima ATVni.

Korraldaja Anders Urbel veab motomessi viiendat aastat. «Osalejaid on seekord 51, mis on täiesti keskmine tulemus,» ütles ta. Rõhuasetus on sel aastal aga pandud just ümberehitatud tehnikale, mitte niivõrd salongikaubale. «Inimestel peab olema siia põnev tulla, nad võiks siin näha midagi, mida poodides ei näe,» arvas Urbel.

Lisaks väga uhkele ATV-le tasub kindlasti üle vaadata ka esimest korda Eesti pinnale ja Tartusse saabuv maailma kiireim mootorratas, mis on pea poolekilomeetrisel rajalõigul võimeline saavutama kiiruse üle 380 kilomeetri tunnis.

Keskmises hallis aga peetakse mitmesuguseid võistlusi ja eksponeeritakse masinate sõiduvõimeid, maha peetakse ka näiteks murutraktorite ralli. Messikülastajate arv on korraldaja sõnul jäänud keskmiselt 8000–9000 kanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles