Võnnus korteri süüdanud mees suunati arstide hoole alla

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud korter ühes Võnnu kortermajas.
Põlenud korter ühes Võnnu kortermajas. Foto: Kristjan Teedema

Võnnus naistepäeva õhtul oma korteri süüdanud mehe otsustas kohus pärast kaalumist suunata vahistamise asemel hoopis raviasutusse.

Teisipäeval kell 18.08 sai häirekeskus teate, et Võnnu alevikus põleb kahekorruselise kortermaja esimese korruse korter ning trepikoda on suitsu täis. Esimesena kohale jõudnud Võnnu päästjad aitasid akna kaudu välja ühe korteris olnud inimese ja avasid tõkestatud korteriukse.

Kiirabi viis tervisekontrolliks haiglasse kaks inimest. Põleng kustutati kella 19 paiku ja juhtumi edasine uurimine anti üle politseile. Et naabrite sõnul oli süütajaga majas varemgi probleeme esinenud, pidas politsei arvatava tikutõmbaja kahtlustatavana kinni.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri kinnitusel paigutati tulekahju põhjustanud mees pärast kinnipidamist ja tervisekontrolli esialgu arestimajja kainenema. 10. märtsil esitati mehele kahtlustus karistusseadustiku paragrahvi tunnustel, mis käsitleb süütamist.

Kuna tegemist on kuriteoga, mis seadis ohtu elumajas viibivate inimeste elu, kaalus menetlust juhtiv prokurör isiku suhtes kohtule vahistamistaotluse esitamist. Tutvudes kriminaalasja materjalidega, suunas prokuratuur kahtlustatava täiendavasse tervisekontrolli.

Praegu viibib kahtlustatav haiglas arstide järelevalve all. Kahtlustatava edasine saatus selgub pärast kriminaalasjas määratud kohtupsühhiaatriaekspertiisi valmimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles