Jalgpalli aastalõputurniir toimub tänavu Tartus

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastalõputurniir toimub tänavu Tartus.
Aastalõputurniir toimub tänavu Tartus. Foto: Toomas Huik

22. korda peetav jalgpallirahva talvine suurvõistlus Aastalõputurniir kolib seoses Kalevi spordihalli remondiga esmakordselt mujale: 2016. aastal võõrustab turniiri Tartus Annelinnas asuv A. Le Coq spordimaja.

18.–30. detsembrini (puhkepäevad 24. ja 25. detsember) leiab A. Le Coq spordimajas aset üle 150 tunni jalgpallilahinguid, kus oma oskusi saavad näidata ligi 5000 jalgpallurit. Turniiril osalevad nii Premium liiga, Esiliiga, naiste Meistriliiga, madalamate liigade, rahvaliiga, fännide, noorte kui ka maakoolide võistkonnad.

Võistluste ajaks paigaldab jalgpalliliit halli põrandale spetsiaalse kunstmurukatte, mis loob välitingimustes mängitava jalgpalliga võimalikult sarnased tingimused, mistõttu nimetatakse võistlust minijalgpalliks.

Turniiri reeglid on atraktiivsed: korraga on ühes võistkonnas platsil 5 väljakumängijat ja väravavaht, väljak on piiratud 90 cm kõrguse piirdega, kollase kaardi puhul on mängija eemaldatud kaheks minutiks jne.

Aastalõputurniiri mängupäevadel algavad heitlused tavaliselt juba hommikul kell kaheksa ja vältavad kuni õhtul kella kümneni, ühe päeva jooksul peetakse tavaliselt kaks turniiri. Seeläbi saab detsembris Tartus näha tõelist jalgpallimaratoni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles