Kelly Sildaru isiklikud asjad toodi Tartusse

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil olevate Kelly esimeste suusasaabastega alustas sõitmist ka tema noorem vend Henry.
Esiplaanil olevate Kelly esimeste suusasaabastega alustas sõitmist ka tema noorem vend Henry. Foto: Sille Annuk

Eilsest on Eesti spordimuuseumis avatud eriväljapanek „Kelly!“, mis keskendub noore vigursuusataja Kelly Sildaru senisele sportlaskarjäärile, eelkõige viimase aja tähtsamatele võitudele.

Spordimuuseumi eriväljapanekul on lähemaks uudistamiseks väljas Kelly Sildaru X-mängude kuldmedal ja auhinnakitarr ning mitmeid teisi põnevaid esemeid – suuskadest võistlejanumbriteni ja varustusest kuni Kelly esimeste suusasaabasteni.

Näituse kuraatori Rait Männiku sõnul on Kelly erakordne noor ja spordimuuseumi roll pole ainult vana meenutada, vaid hoida kätt pulsil ka uutel tegijatel. „Kelly!“ näituse idee sündis aga sügisel algatatud spordijalanõude väljapanekust, kus olid ka noore Sildaru esimesed suusasaapad. „Kuna selle näituse ajal tõusis Kelly maailmatasemele, siis otsustasimegi teha juba midagi suuremat,“ lisas Männik.

Ühendust võeti Kelly vanematega, kes olid lahkesti väljapanekuga nõus. „Kirjadele vastati kiiresti ning nad olid väga vastutulelikud ja pakkusid ka mõningaid asju, mida me ise küsida ei osanud,“ ütles kuraator.

Varem pole peale Kelly lähedaste või lennujaama vastutulnute kellelgi olnud võimalust suurvõistluse auhindu nii lähedalt näha.

Kelly Sildaru kirjutas jaanuaris end suurte tähtedega maailma ekstreemspordi ajalukku, kui temast sai 13-aastasena noorim kuldmedalist talviste X-mängude ajaloos. Kelly tagas endale võidu naiste vigursuusatamise pargisõidu võistluse esimese katsega, mis hinnati 93 punkti vääriliseks.

Eriväljapanek jääb muuseumis avatuks mai lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles