Elu Piirissaarel: poodi pole, aga tankla tuleb

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Eesti Autogaas rajab Piirissaare sadama naabruses asuva OÜ Latikas kala vastuvõtupunkti kinnistule (paremal) tankla, kus saavad kütust võtta nii maismaa- kui ka veesõidukite omanikud.
OÜ Eesti Autogaas rajab Piirissaare sadama naabruses asuva OÜ Latikas kala vastuvõtupunkti kinnistule (paremal) tankla, kus saavad kütust võtta nii maismaa- kui ka veesõidukite omanikud. Foto: Vitali Trots

Piirissaarel pole poodi ega apteeki, parema ilmaga käib seal perearst kord kuus. Kui plaanid vett peavad, pääsevad saareelanikud suurelt maalt kanistritega kütuse toomisest, sest Eesti Autogaas tahab Piirissaarele toetuse abil rajada tankla.

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) eraldas osaühingule Eesti Autogaas väikesaarte programmist 64 090 eurot toetust Piirissaarele tankla rajamiseks. Kokku kulub ettevõttel selleks tööks EASi andmetel 76 351 eurot ja 50 senti.

«Mõte rajada Piirissaarele tankla tekkis koostöös kalapüügiettevõttega Latikas, mis on oluliseks tööandjaks Piirissaare ja ka mandri elanikele,» selgitas Eesti Autogaasi projektijuht Ilmar Metsanurk, kes töötas 2014. aasta lõpust 2015. aasta kevadeni ka Piirissaare vallavalitsuse liikmena. «Piirissaar on kaluritele, paadituristidele ja kohalikele elanikele ideaalne kütusevarude täiendamise koht.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles