Eesti kunstnikud avasid esimese rühmanäituse Araabias

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abu Dhabis avati eestlastest kunstnike väljapanek töödest, mis on valminud kuu aja jooksul sealsamas.
Abu Dhabis avati eestlastest kunstnike väljapanek töödest, mis on valminud kuu aja jooksul sealsamas. Foto: Abu Dhabi Art Hub

Araabia Ühendemiraatide (AÜE) pealinnas Abu Dhabis avati sealkandis esimene eesti kunstnike rühmanäitus. Teiste hulgas on oma töid välja pannud tartlane Markus Kasemaa. Koos Toomas Altnurme, Jana Huule, Katrin Karu, Raivo Kelomehe ja Tiiu Rebasega lõi ta teosed sealsamas kuu aja jooksul.

Markus Kasemaa sõnul on see aeg olnud äärmiselt põnev, täis kohtumisi ja külastusi. Jutuks on olnud ka AÜE kunstinädalast Eestis. «Plaanide kohaselt liituvad sellega muude valdkondade, näiteks äri esindajad,» lisas ta.

Raivo Kelomehe hinnangul on Art Hubi ateljeed valgusrikkad ja töötingimused ideaalsed. «Lisaks loodule ja tänu kohaliku eluga tutvumisele süvenes veendumus, et kunstnike roll on erinevate ühiskondade ja valdkondade esindajate kokkutoomine,» lisas ta.

Näitusel on esindatud maal, skulptuur, joonistus, installatsioon, kontseptuaalne kunst ja digikunst. Markus Kasemaa esitas kunstikuu jooksul oma ettekujutuse AÜEst enne saabumist ja selle muutumise kohal oldud aja jooksul. Ta pani oma joonistusi ja animatsioone välja pidevalt ka suhtlusmeedias.

Kasemaa teatel kohtuvad Art Hubi omanik Ahmed Saleh Al Yafei ja Eesti kunstikuul osalevad kunstnikud, kohaliku Eesti kogukonna ja Eesti sõprade esindajad AÜE suurimas linnas Dubais täna õhtul Eesti Vabariigi kaitseminister Hannes Hansoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles