Raatuse kooli õpilased ja õpetajad tantsivad naistepäeva ilusaks

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raatuse koolis läheb homme tantsuks. Pilt on illustratiivne.
Raatuse koolis läheb homme tantsuks. Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Homsel naistepäeval algab kell 12.15 Raatuse kooli võimlas tantsuetendus «Ilu endas, ilu meis ja kõigis loovainetes», kus astub üles üle 150 kooli õpilast ja õpetajat.

Näha saab klassikalisi seltskonnatantse, liikumis- ja võimlemiskavasid ning seitsmendate klasside moedemonstratsiooni. Oma etteaste teevad ka kooli õpetajad, kes esitavad Heleri Huuse rahvatantsusugemetega autoritantsu «Lilled juustes».

«Mõte selline üritus korraldada tekkis soovist koolitundides õpitavat omavahel paremini tervikuks siduda,» ütles peakorraldaja, Raatuse kooli kehalise kasvatuse õpetaja Ülle Varik.

Nii on tantsuetenduses seotud kehaline kasvatus, muusika- ja kunstiõpetus, käsitöö ja tehnoloogiaõpetus. On ju lisaks muusikale ja tantsule vaja valida ja valmistada kostüümid, kujundada ruum ning muidugi teha reklaami.

Käsitöötundides valmisid kõik esinejate kostüümid, kunstitundides plakatid ja tehnoloogiaõpetuses puidust kikilipsud, käevõrud, kotisangad ja tulbid. Viimased kingitakse naistepäeva puhul kõikidele kooli naistöötajatele.

Ülle Variku sõnul on peamine eesmärk ja soov anda õpilastele üks positiivne esinemiskogemus. «See on kindlasti asi, mida sellisel kujul iga päev ei saa, kuid mis on igale inimesele elus äärmiselt vajalik oskus. Meie projekti kaudu paraneb laste esinemisjulgus ja koostööoskus, areneb kehaline tunnetus, liikumine. Loodan, et oma mõju on siin ka laste suhtlemisoskuste arendamisel ja ühise klassitunde suurendamisel,» rääkis Varik.

Raatuse kooli tantsuetendusele aitab kaasa pikk seltskonnatantsude õpetamise kogemus kehalise kasvatuse tundides. Kui mujal koolides käivad seda õpetamas külalisõpetajad, siis ainsana Tartus on Raatuse koolis juba 11 aastat järjest seda teinud oma kooli õpetajad Ülle Varik ja Margus Udeküll. Seetõttu on ettekandele tulevate tantsude valik üsna lai. Esitatakse rumbat, sambat, džaivi, tšatšat ning aeglast ja Viini valssi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles