Tartu judokad võitsid medaleid nii mere kui ookeani tagant

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis võitis Peruu judoturniiril pronksi.
Juhan Mettis võitis Peruu judoturniiril pronksi. Foto: Erakogu / judoklubi Do

Läinud nädalavahetus oli Tartu judoklubile Do medaliterohke. Häid kohti võideti nii Soomest kui Peruust.

Peruus Panamerican Openil võitis Juhan Mettis pronksmedali, kogudes sellega punktilisa olümpiale pääsemiseks, teatas judotreener Elis Põhjala. Mettise kehakaalus +100 kg  võistles 13 meest kaheteistkümnest riigist. Mettise teekond pronksini algas Hondurase ja Venezuela esindajate alistamisega. Poolfinaalis pidi Mettis tunnistama venelase Renat Saidovi paremust ning langes kaotuse tagajärjel pronksikohtumisse, kus ta alistas kindlalt Itaalia esindaja Alessio Mascetti.

Judokoondis sõidab Peruust edasi Argentinasse Buenos Airesesse, et astuda seal võistlustulle juba eeloleval nädalavahetusel.

Samal ajal toimus Soomes Orimattilas Baltic Sea Open, kus osales kolm Do esindajat.

Mattias Kuusik (-90 kg) võistles nii juunioride kui ka täiskasvanute arvestus. Juunioride vanuseklassis võitis Kuusik kulla, alistades kõik kehakaalus olnud neli vastast. Täiskasvanute arvestus oli kehakaalus kokku viis võistlejat ning Kuusikule hõbemedal tulemusega kaks võitu ja üks kaotus.

Juunioride vanuseklassis ja kehakaalus -100 kg võistelnud Sander Ludvig saavutas teise koha, võites samuti kaks kohtumist ning kaotades võitjale. Täiskasvanute arvestuses pidi Ludvig aga leppima neljanda kohaga.

Kehakaalus +100 kg võistelnud Rostomi Khakhaleishvili alistas ipponi vääriliselt kõik neli vastast ning tulemuseks raskekaalu esikoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles