Rõngu valla majatehas pankroti äärel

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merwoodi tootmisplats Elva külje all on piiratud aiaga, millel olev silt viitab firma kunagisele ärinimele RPM.
Merwoodi tootmisplats Elva külje all on piiratud aiaga, millel olev silt viitab firma kunagisele ärinimele RPM. Foto: Kristjan Teedema

Elva külje all veerand  sajandit tegutsenud palk-  ja elementmajade tootja Merwood kõigub pankroti äärel. Firma juhtkond püüab leida siiski uut investorit, et tekkinud majandusraskustest üle saada.

«Rõngu valla ühest suurimast tööandjast on saanud firma, mida sisuliselt enam ei eksisteeri. Meil puudub täna igasugune info, kas kuulutatakse välja pankrot või ei kuulutata,» rääkis Tartu Postimehele anonüümsust palunud  Merwoodi töötaja. Õigemini endine töötaja, sest möödunud nädalal esitas tema ja suurem osa firma töötajatest juhtkonnale töölepingu erakorralise lõpetamise avalduse, kuna tööandja oli olulisel määral jätnud oma kohustused täitmata.

«Meile pole makstud õigel ajal töötasu. Detsembrikuu palga viimase osa sain kätte alles 10. veebruaril. Jaanuar ja veebruar on kõik saamata. Kaua me jõuame olla, kui kopikatki sisse ei tule?» lausus ajakirjanikuga suhelnud mees, kes tegi möödunud nädalal avalduse ka töötukassasse ja tööinspektsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles