Tartumaal hukkunud jalakäija oli raskes joobes

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaal hukkus autolt löögi saanud jalakäija
Tartumaal hukkus autolt löögi saanud jalakäija Foto: Jürgen Puistaja / Kanal2

Ekspertiis tuvastas, et 1. märtsil Tartumaal liiklusõnnetuses hukkunud jalakäija oli õnnetuse ajal raskes alkoholijoobes.

«Joobes ja tumedates riietes helkurita jalakäija võimalused vältida kokkupõrget vastutuleva autoga on tema aeglase reaktsioonivõime tõttu pea olematud. Selline jalakäija mängib elu ja surma peale,» viitas Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel.

Samuti väärib Pähkeli sõnul tähelepanu õnnetuses osalenute varasem politseile teadaolev käitumismuster. Nii on õnnetuses hukkunud jalakäija varasemalt osalenud nii rattal kui jalgsi liikluses ajal, mil ta oli samuti alkoholi mõju all. Autojuhi on politsei tabanud varasemalt kahel korral kiirusületamiselt.

Teel liikunud jalakäija kandis tumedaid riideid ja tal puudus helkur või muu valgusallikas, mis oleks võinud teda autojuhile paremini märgatavaks teha.

«Politsei kutsub kõiki üles märkama kaasliiklejaid, kelle märgatavalt riskeeriv käitumine liikluses võib viia traagiliste tagajärgedeni. Nii võib igaüks näiteks juhatada jalakäija sõiduteest ohutumasse kaugusesse, uurida tema helkuri olemasolu kohta ning joobekahtluse korral kutsuda politsei, kes jalakäiale kaineks saamiseni turvalist ööbimiskohta kambris pakub. Teinekord sellest piisab, et kellegi elu päästa,» selgitas Pähkel.

Tänavu on liiklusõnnetustes hukkunud 13 inimest, mullu samal perioodil oli hukkunuid ühe võrra enam ehk 14 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles