Millal seadistab Europark oma parkimisautomaadid ümber eurodele?

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vastab OÜ Europark Estonia haldus- ja teenindusjuht Mehis Pass:


Europark on plaaninud oma väliparklate parkimisautomaadid ümber seadistada 11. jaanuaril 2011.

Kuni 10. jaanuarini saab automaatides tasuda ainult Eesti kroonide sedelrahadega. Selline kokkulepe on sõlmitud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga. Parkimise eest saab ka endiselt tasuda mobiilselt ehk M-parkimist kasutades, mis arvestab parkimistasu alates 1. jaanuarist eurodes.

Kui räägime Tasku parkimismajast, siis parkimismajade makseautomaadid seadistame eurodele 1. jaanuril kell 00.00, sest kaardimaksetega automaadid peab eurodele üle viima koheselt uuest aastast.

Kroonitehingud uuest aastast enam kaardimaksetes ei toimi. Parkimismajade makseautomaadid suudavad vastu võtta vaid ühte raha ja selleks on alates 1. jaanuarist euro. Kui ei ole kliendil veel eurosid, siis saab tasuda pangakaardiga.  
 
Kaua seadistamine aega võtab?

Ühe automaadi ümberseadistamine kohapeal ehk parklas võtab maksimaalselt 10 minutit. Vajalik eeltöö (mündilugejate kalibreerimine eurodele, uued programmid jne.) tehakse eelnevalt valmis.

Kas mingil ajahetkel saavad inimesed tasuta parkida?

Tasuta parkida ei saa, sest parkimisautomaadi töö katkestus on minimaalne ning alternatiivne makseviis - M-parkimine - töötab edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles