Koor ootab kevadet ja tähistab oma aastapäeva

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kammerkoor on aulas esinenud mitmel tasandil, nagu näiteks rõdul. Dirigeerib Triin Koch.
Tartu ülikooli kammerkoor on aulas esinenud mitmel tasandil, nagu näiteks rõdul. Dirigeerib Triin Koch. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli kammerkoor tähistab sellel hooajal oma 45. aastapäeva. Aastapäevapuhune on ka järjekordne kevadeootuse kontsert «Semper sint in flore! – Õitsegu igavesti!» 4. märtsil kell 19 Tartu ülikooli aulas.

Aulas kui oma kodusaalis meenutatakse koori presidendi Ken Irdi sõnul veidi endisi aegu, vaatakse muhedalt iseendile otsa ja kiigatakse lootuses ka tuleviku poole. Kõlab eriilmeline muusika nii eesti kui ka maailma koorimuusika heliloojate paremikult.

Kavas on Tõnu Kõrvitsa, Veljo Tormise, Pärt Uusbergi, Knut Nystedti, Hugo Wolfi, Petr Ebeni, Felix Mendelssohn-Bartholdy ja teiste autorite loomingut. Kontserdil astub lühikese kavaga üles ka Tartu ülikooli kammerkoori kammermeeskoor. Dirigeerib Triin Koch.

Ken Irdi andmeil andis Tartu ülikooli kammerkoor oma esimese kontserdi 45 aastat tagasi – 3. märtsil 1971. aastal. Ärksate ülikooliga seotud koorilauljate ja dirigentide algatusel kokku tulnud kollektiivi esimene peadirigent oli Vaike Uibopuu.

Sellest ajast on kammerkooris laulnud üle poole tuhande laulja, enamasti Tartu ülikooli üliõpilased ja vilistlased, aga teistegi kõrgkoolide üliõpilased ja mõttekaaslased.

Tartu ülikooli kammerkoor on Ken Irdi sõnul olnud läbi aastakümnete üks omanäoliseimaid ja ärksaimaid koore Eestis, olles mitmete koorikontsertide algataja, aktiivne kaasarääkija ja -laulja ning tubli laulupeoline. Praeguseks on lauljaid olnud rohkem kui pool tuhat. Koori juhatab alates 2001. aasta sügisest dirigent Triin Koch.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles