Tartumaal hukkus autolt löögi saanud jalakäija

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul juhtus Tähtvere vallas liiklusõnnetus, kus sõiduteed ületanud jalakäija sai autolt löögi ning hukkus.

Õnnetus juhtus kella 19.47 ajal Tähtvere vallas Rõhu külas, teatas Lõuna prefektuur. Esialgsetel andmetel sõitis BMW-d juhtinud 22-aastane mees Viljandist Tartu suunas, kui märkas vahetult enne kokkupõrget sõiduteel liikumas jalakäijat. Autojuhil ei õnnestunud sõidutee paremalt poolt telgjoone lähedale jõudnud jalakäijaga kokkupõrget vältida. Kokkupõrkes BMW-ga sai sõiduteel olnud 50-aastane kohalik mees sedavõrd raskeid vigastusi, et hukkus sündmuspaigal. Politsei selgitas, et autojuht oli kaine ning omas juhtimisõigust. Sõidukiiruse, jalakäija kainuse ja muud üksikasjad selgitab edasine uurimine.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Helmer Hallik kirjeldas, et õnnetuspaigal puudub eraldi tänavavalgustus, mis teeb pimedal ajal sõiduteel või selle läheduses liikuvate jalakäijate märkamise kordi raskemaks. «Kuna jalakäija on sellistes olukordades alati nõrgem osapool, tuleb tal ohu välistamiseks teha enamat, kui loota sõidutee ohutul ületamisel vaid juhusele ja õnnele. Selles osas ei saa üle hinnata asulavälisel teel ja pimedal ajal sõidutee ületamisel ettevaatlikkust, veel vähem iseenda nähtavaks tegemist teistele liiklejatele,» rõhutas ta.

Uurimise käigus selgitatakse, kas autojuht pidas kinni kiiruspiirangust ning kas tal olnuks võimalik antud sõiduvõtete juures kokkupõrget jalakäijaga vältida. Samuti uuritakse, kas jalakäija tegi endast oleneva ohu vältimiseks ning kõik muud õnnetuse üksikasjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles