Tartumaal kütiti kuus hunti

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt.
Hunt. Foto: AP / Scanpix

29. veebruaril jõudis lõpule järjekordne jahiaasta. Kuigi kõikide andmete kogumine võtab veel aega, saab teha juba esimesi järeldusi. Näiteks võib öelda, et ette nähtud hundilimiidist jäi Tartumaal laskmata üks hallivatimees.

Keskkonnaameti Jõgeva-Tartu regiooni jahindusspetsialisti Aimar Rakko sõnul jõuavad kõikide ulukite küttimisandmed neile 10. aprilliks, vaid metssigade andmed saadakse kätte tõenäoliselt kuu aega varem. Et huntide küttimislimiidid on üsna väiksed, siis saab nende kohta juba kokkuvõtted ära teha.

Tartumaa jahimeestel oli lubatud küttida seitse võsavillemit, neist taevastesse laantesse saadeti lõpuks kuus. Kui kehvemalt läks lääne- ja lõunapoolsetel (Sangla, Puhja ja Elva jahipiirkond) huntidel, siis näiteks maakonna idaosa jahimeestel jäigi üks lubatud hallivatimees tabamata.

Kogu Eesti peale oli lõppenud jahiaastal huntide küttimisliimit 116, kokku lasti 101 hunti. Kõige edukam oli selles arvestuses Järvamaa (limiit 14, lastud 14), tabeli alumises otsas olid Jõgevamaa, Lääne-Virumaa, Ida-Virumaa ja Võrumaa kahe lastud hundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles