Vanemuislased tunnustasid kolleege

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teater Vanemuine.
Teater Vanemuine. Foto: Ove Maidla.

Traditsiooniliselt valis Vanemuise draamatrupp oma jõulupeol välja kolleegipreemiate laureaadid ning seda lõppeva aasta tööde põhjal.


Naispeosa vääriliseks hindasid kolleegid Külliki Saldre rolle lavastustes «Gorgo kingitus» ning «Maetud laps». Meespeaosa auhinna tiitel läks Aivar Tommingale rollide eest «Vihmamehes», «Maetud lapses» ja «Huntlutsus», vahendas Vanemuise pressiesindaja.

Naiskõrvalosa preemiaga tunnustati Maarja Mitti, arvestades tema rolle lavastustes «Puhastus», «Huntluts», «Maetud laps» ja «Helisev muusika». Meeskõrvalosa preemia läks Margus Jaanovitsile rollide eest lavastustes «Maetud laps», «Vihmamees», «Huntluts» ja «Puhastus».

«Kui kõrvalosade rubriigis oli hääletus küllalt tasavägine ja kandidaate rohkesti, siis Saldre ja Tomminga edemus peaosade jaotuses oli silmaganähtav,» kinnitas Vanemuise draamajuht Sven Karja. Tihedaks kujunes tema sõnul rebimine ka aasta parima lavastuse kategoorias, võidukolmiku punktivaheks kujunes vaid üks hääl.

Vanemuise parimaks draamalavastuseks aastal 2010 hääletasid trupiliikmed Ingo Normeti lavastuse «Huntluts», mis on Mati Undi tekst Oskar Lutsu erinevate teoste põhjal.

«Huntlutsu» kõrval tunnustasid kolleegid ka Sam Shepardi «Maetud lapse» lavastust Mladen Kiselovilt ning Peter Shafferi «Gorgo kingituse» lavastust Peeter Raudsepalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles