Kas Külitse liiklussõlme lülitamine elektrivõrku võtab tõesti 300 päeva?

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee-ehitus Tartu - Valga maanteel Külitse külas septembrikuus.
Tee-ehitus Tartu - Valga maanteel Külitse külas septembrikuus. Foto: Margus Ansu

Hiljuti väitis maanteeamet, et äsjavalminud Külitse liiklussõlmes ei põle valgustus, sest Eesti Energial võtab liitumistaotluse menetlemine aega 300 päeva. Kas tõesti kulub nii palju aega?


Vastab Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann:

Vastavalt Eesti Energia jaotusvõrgu liitumistingimustele väljastab jaotusvõrk liitujale liitumislepingu pakkumise 30 päeva jooksul liitumistaotluse saamisest.

Maanteeamet pöördus jaotusvõrgu poole liitumistaotlusega tänavu 21. juulil, pakkumise saatsime 22. juulil ehk reageerisime maanteeameti liitumistaotlusele ühe päevaga.

Kuni 300 päeva kulub aga vastavalt liitumislepingule selle töö reaalseks teostamiseks. Liitumislepingu järgi pidi jaotusvõrk hankima liitumiseks ja võrgu ehitamiseks vajalikud load ja kooskõlastused, koostama projekti, taotlema ehitusloa, korraldama ehitushanke ning valima ehitaja. 300 päeva sisse mahub ka ehitamiseks kuluv aeg.

Millal võiksid lambid hakata Külitsel põlema?

Ajutise ühenduse jaoks paigaldas jaotusvõrk 10. detsembril elektrienergia arvesti. Mõni päev hiljem lülitati valgustus tööle ajutise ühenduse kaudu.

Objekti lõpptähtaeg on 1. märts 2011, kuid suure tõenäosusega valmib see juba varem. Ehitaja loodab objekti lõpetada jaanuarikuuga.

Seega valmib liitumine planeeritust varem ehk umbes kuue kuuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles