Rahvahääletusel selgus Tartu linnaliinibusside tulevane välimus (1)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavand 1.
Kavand 1. Foto: Tartu kõrgem kunstikool

Aasta pärast hakkavad Tartu tänavatel sõitma bussid, mille kujunduse hindasid tartlased ülekaalukalt parimaks.

Kuna koos kavandatava uue bussiliiniveo riigihankega on Tartu linnal plaanis uuendada ka busside väljanägemist, küsis linnavalitsus lisaks professionaalsele žüriile ka tartlastelt busside välimuse kohta arvamust. Linlastele esitati hindamiseks kuus Tartu kõrgema kunstikooli meedia- ja reklaamikunsti osakonna tudengite tehtud bussikavandit. Hääletada sai linna kodulehel ja infokeskuses, vahendas linnavalitsuse pressiteade.

Ligi 4000 hääletajast valis üle 40 protsendi parimaks bussikavandi nr 1, kus punavalges värvitoonis bussil on kujutatud Tartu tuntud ehitiste piirjooned. Töö autor on Tartu kõrgema kunstikooli tudeng Karilin Tõnisoja. Žürii valis parimaks triibuliste motiividega disainitud bussikavandi, mille autor on Siim Parisoo. Rahva lemmik kuulus žürii edetabelis keskmiste hulka.

Praegune liiniveoleping ASiga SEBE lõpeb 2017. aasta suvel. Lähiajal kuulutatakse välja uus liiniveohange. Uus leping sõlmitakse kümneks aastaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles