Kas Tartu linn on valmis toetama maratoniraja hooldust?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõelised suusafanatid läksid 63 kilomeetri pikkusele rajale maratoni ärajäämisest hoolimata.
Tõelised suusafanatid läksid 63 kilomeetri pikkusele rajale maratoni ärajäämisest hoolimata. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu maratoni rajal on viimaks korralik suusalumi, aga klubi Tartu Maraton ütleb, et rahapuuduse tõttu lõppeb selle nädalaga rajahooldus. Kas Tartu linn kui suur ja võimekas omavalitsus oleks valmis rajahooldusele õla alla panema?

Vastab Tartu abilinnapea Tiia Teppan:

Tartu maratoni rada on meile samaväärne nagu Vooremäe, mida oleme toetanud, või nagu oleme toetanud Elva tervisespordikeskust ja Tähtvere puhkeparki. Kui on eriolukord ja rahva huvi, siis peab klubi Tartu Maraton tegema taotluse. Ei ole õige öelda, et linn ei toeta, kui pole ka küsitud. Me pole arutanud, sest keegi pole meie poole pöördunud sellise küsimusega.

Kui ikkagi rohkem rajahoolduseks raha pole, aga märtsis võib suusailma olla, kas tuleks otsida lahendust?

Tuleb otsida lahendusi, aga lahendus ei saa olla, et ainult Tartu linn toetab. Siin peaks kultuuriministeerium kultuurkapitalile taotluse tegema, sest see ei ole ainult linna rada. See on riikliku tähtsusega rada. See ei ole ühe omavalitsuse mure. Meie eelistoetuse saavad Vooremäe ja Tähtvere puhkepark.

Me oleme küll kõige lähemal olev suur linn, aga selle pärast ongi Tartu maraton saanud meilt eriolukordades lisarahastust ja toetame Tartu maratoni baasrahastajana. Rahastust sel aastal isegi suurendasime.

Kui Tartu Maraton teema üles võtab?

Tuleme kaasa, ei ütle kohe ei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles