Jõgeva valis aasta teoks uue ringristmiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva aasta teoks valiti sügisel avatud ringristmik Suurel tänaval, kuhu suubuvad ka Piiri ja Puiestee tänav.
Jõgeva aasta teoks valiti sügisel avatud ringristmik Suurel tänaval, kuhu suubuvad ka Piiri ja Puiestee tänav. Foto: Jõgeva linnavalitsus

Jõgeva aasta teona kuulutati linnapea Aare Olgo ja linnavolikogu esimehe Margus Kase Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud vastuvõtul välja hiljuti valminud ringristmik, kuhu suubuvad Suur, Piiri ja Puiestee tänav.

Linnavalitsus leidis, et objekti valmimine võimaldas likvideerida ühe liiklusohtlikuma koha Jõgeval ning omistas ringrismikule aasta teo tiitli avaliku sektori arvestuses. Aasta teo valimisel said hääletada linnakodanikud. Samal arvamusel pole ilmselt opositsioonipoliitikud ja osad linnakodanikud, kes pidasid projekti juba enne selle ehitust liiga kulukaks ja koguni mõttetuks.

Sügisel valminud uus ringristmik aeglustas liiklust, muutis selle sujuvaks ja võimaldab jalakäijatel ristmikku senisest palju ohutumalt ületada, seisab otsuses. Ehitustööde käigus lahendati sadevee ärajuhtimise  probleemid ning rajati uus LED-valgustitega tänavavalgustus. Ehitus läks maksma ligi 350 000 eurot, kulud kattis Jõgeva linn.

«See tunnustus kuulub mitmest inimestest koosnenud meeskonnale. Arvestades objekti mahukust, võib selle rajamisel kõige keerulisemaks tööks pidada projekteerimist,» ütles Jõgeva linnavalitsuse linnamajandusosakonna juhtaja Vello Ründva, kes iseseisvuspäeva vastuvõtul võttis vastu tunnustusmeene - Jõgeva ettevõtja Sergei Jerjomini valmistatud seinakella.

Aasta Teoks mittetulundussektoris valiti Jõgeva linna koolide (endised Jõgeva gümnaasium ja Jõgeva ühisgümnaasium) ja erasektoris Pargi tänaval asuva kohviku Ateljee suvised kultuurisündmused.

Kohviku esimese aastapäeva puhul kestsid terve nädala Ateljees kontserdid, kus esinesid muusikud ja sõnakunstnikud nii paikkonnast kui ka kaugemalt.

Traditsioonilisel konkursil Jõgeva aasta tegu konkureeris tänavu 17 tegu, millest parimate valimisel osales 422 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles