Galerii: Tartu taliujujate uhke vastuvõtt Anne kanalis (1)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu taliujujate vabariigi aastapäeva vastuvõtt, neljandat korda peetud Pingviinide paraad, oli rahvarohke ja meeleolukas. Kõiki tervitas kevadiselt soe 1,1-kraadine vesi, käepigistus Lõuna-Eesti taliujumise eestvedajalt Margus Püvilt ning supp.

Üritus algas uhke paraadiga, kus soliidselt riietatud talisuplejad näitasid publikule oma kostüüme ning läbisid esimese ringi karastavas vees. Programm jätkus pommipanekuga ehk efeksemate pommhüpetega vette auhindade peale.

Kindlasti leiab Guinness'i raamatust rekordeid ka jalad ees ujumise distantsidelt, kuid teadaolevalt pole seda varem jääaugus tehtud. Niisiis said mitukümmend osalejat Tartus aja kirja ka sellel alal. Mitteametliku Eesti rekordi 25 meetri distantsil püstitas Eesti tuntuim taliujuja Henri Kaarma, kes läbis võistlusmaa kõigest 32 sekundiga. Ülejäänute ajad jäid sellele tulemusele märkimisväärselt alla.

Ürituse viimase osana kuulutati välja paljajalu jooks ümber Anne kanali. Starti asus 18 julget, kellel kõigil õnnestus umbes 1,8 kilomeetri pikkune distants ka ilma märkimisväärsete vigastusteta läbida.

Paljud linlased käisid vees ka lihtsalt enda karastamiseks. Teiste seas ka näiteks abilinnapead Vladimir Šokman ja Valvo Semilarski. Kel seejuures varbad pisut külmetama hakkasid, said otsida sooja saunadest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles