Kaitseliidu kaplan: oma riigis peame ise hoolima (4)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu vabadussamba Kalevipoeg jalamile kogunesid 24. veebruari hommikul kaitseliidu Tartu maleva, üliõpilaskorporatsioonide ja linnavalitsuse esindajad ning mõistagi hulk linlasi. Eesti iseseisvuse eest võitlenute ja langenute mälestuseks asetati pärjad.

Meeldejäävaima kõne pidas Tartu maleva kaplan Priit Tamm, kes meenutas, et kõigest veerand sajandit tagasi olime valmis andma iseseisvuse eest kõik, mis võimalik. Nüüd on uudsus hajunud ning omas riigis tundub nii palju asju enesestmõistetavana.

Iseseisvuse saavutamiseks tuli lisaks poliitilisele võitlusele valada ka verd. «Mille eest siis ikkagi ohverdasid esiisad oma elu või mille nimel rabame täna?» arutles Tamm. «Mille nimel oleme valmis tooma ohvri täna?»

See on perekond, sõnas ta. Nii enda perekond aga ka Eesti rahvas kui üks pere. «Suured rahvad pole meid valitsedes meid hoidnud. Nüüd oleme ise üks suur pere ja oma riigis me lihtsalt peame ise hoolima.» Ta lisas, et nagu igas perekonnas mõtlevad inimesed erinevalt, nii ka riigis.

«Julgeolekuohuna riigile mõeldakse enamasti piiri taga asuvaid jõudusid. Aga rahvas, kes omasid ei armasta? Riius olev riik ei jää püsima!»

Oma lapsi ja oma rahvast tuleb armastada. Miks? «Julgeolekuohuna riigile mõeldakse enamasti piiri taga asuvaid jõudusid. Aga rahvas, kes omasid ei armasta? Riius olev riik ei jää püsima!» rõhutas Tamm.

«Rahvas on meil siiski tore ja inimeste süda on õiges kohas. Armastagem üksteist!» sõnas kaplan.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles