Rahvaliitlasest Nõo vallavanem astus IRLi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõo vallavanem Rain Sangernebo Rahvaliidu kongressil 20. novembril Vanemuises tagareas keskel kongressi materjale sirvimas.
Nõo vallavanem Rain Sangernebo Rahvaliidu kongressil 20. novembril Vanemuises tagareas keskel kongressi materjale sirvimas. Foto: Margus Ansu

Varem Rahvaliitu kuulunud Nõo vallavanem Rain Sangernebo astus Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL).

Rahvaliidu Tartu maakonnaühenduse juhatusse kuulunud ja veel 20. novembril Tartus toimunud Rahvaliidu kongressil fotograafi objektiivi ette jäänud Sangernebo liitus IRLiga, sest usub, et erakond suudab maaelu eest seista.

Tema hinnangul väljendavad IRLi programmis sõnastatud väärtused ja arusaam maaelust selget mõistmist, et ka väljaspool suuri linnu elavad inimesed, kes väärivad tähelepanu, vahendas partei pressiesindaja.

«Eestis on erakondi, kes on võtnud maarahva armastamise jõuliseks loosungiliseks tegevuseks, kuid see ei ärata usku ega entusiasmi, ka Rahvaliidu rolli maaelu ja regionaalpoliitika suunajana on raske uskuda,» lausus Sangernebo.

Tema hinnangul teeb IRL Tartumaal korraliku valimistulemuse, sest riigikogu valimistel veavad tuntud tegijaid nagu Ene Ergma, Aivar Kokk ja Peeter Tulviste, kes on oma tegudega end juba korduvalt tõestanud.

«Mina omavalitsusjuhina rõõmustaksin, kui suudetaks tuua selgust riigi ja omavalitsuste rollijaotuses, et omavalitsused saaksid ennast tuleviku kavandamisel kindlamana tunda,» ütles Sangernebo.

Tema sõnul peaksid riik ja omavalitsused oma kohustused ära kaardistama ja selgust looma, sest praegu on mitmed neist kattuvad ja ebamäärased. «Omavalitused vajavad loomulikult stabiilsust ka rahastamises, sest näiteks tulumaksuprotsendi vähendamine võis olla küll vajalik, kuid see tekitas eelarvete koostamisel ja tuleviku planeerimisel ebakindlust juurde.»

Sangernebo tõstis eraldi esile vajaduse korrastada huvihariduse rahastamist, sest paljud noorteprobleemid oleksid ennetatavad, kui rakendataks ühiskondlikul kokkuleppel tuginevaid meetmeid, mis annaksid parema võimaluse kasvatada lastest ja noortest täisväärtuslikud kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles