Reformierakonnast Rahvaliitu läinud vallajuht maandus Keskerakonnas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inge Hirmo 2003. aastal Räpina vallavanemana.
Inge Hirmo 2003. aastal Räpina vallavanemana. Foto: Lauri Kulpsoo

Aastal 2005 Reformierakonnast Rahvaliitu läinud ja praegu Mikitamäe vallavanema ametit pidav Inge Hirmo astus eile Keskerakonna liikmeks.

Veel 19. oktoobril peetud Rahvaliidu Põlva maakonnaühenduse konverentsil valiti ta tagasi maakonnaühenduse esimeheks.

Hirmo sõnul on just Keskerakonna ridades edasiminek see, mis annab talle võimaluse oma vaadete eest seista, teatas partei pressiesindaja.

«Regionaalpoliitika on minu jaoks põhiline märksõna,» ütles Hirmo. «Meie riik vajab kiiret ja otsustavat keskendumist maaelu paremaks muutmisele. Just kohalikud omavalitsused on rahvale kõige lähemal ning seepärast peaks valitsus neid kohtlema võrdse partnerina mitte käsutäitjana.»

«Olen veendunud, et Keskerakonnal on ainsana piisavalt jõudu ja tahtmist seismaks maaelu ja kohalike omavalitsuste hea käekäigu eest,» lisas Hirmo.

Hirmo sündis 1954. aastal Antslas, lõpetas Räpina keskkooli, Vinni näidissovhoostehnikumi põllumajandusliku raamatupidamise erialal ja Eesti Maaülikooli kaugõppes ökonoomika ja ettevõtluse erialal. 


Hirmo on töötanud raamatupidajana Veriora sovhoosis ning vanemraamatupidaja asetäitjana ja kaubatundjana ETKVLi Räpina leivakombinaadis. 

1990. aastal valiti Hirmo Alaküla Rahvasaadikute Nõukogu Täitevkomitee (RSN TK) esimeheks. 1991. aastal nimetati Alaküla vald ümber Räpina vallaks ning Hirmost sai Räpina vallavanem, sellena töötas ta 2005. aastani, mil vald ja linn liideti.

2005. aasta kohalikel valimistel Reformierakonnas kandideerinud Hirmo sai Räpina linnapeana töötanud Meelis Mälbergi järel teise häältetulemuse, ent ta oma erakond teda omavalitsusjuhiks üles ei seadnud.

Vallavanemaks esitas ta volikogu istungil Keskerakond, ent Hirmo solvus ja tegi enesetaanduse, öeldes, et kui ta oma erakond ei pea teda vääriliseks jätkama, ei pea ta kandideerimist võimalikuks. Samal koosolekul teatas Hirmo Reformierakonnast välja astumisest.

Temast sai Rahvaliidu liige ning põllumajandusminister Ester Tuiksoo nõunik.

Inge Hirmo on Mikitamäe vallavanem alates 2007. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles